Klimapanel taget i ny fejl

Hollænderne er utilfredse med, at halvdelen af deres land ifølge den seneste rapport fra FNs klimapanel ligger under havets overfalde. I virkeligheden er det nemlig kun 26 procent af landet.

En ko græsser på en meget våd hollandsk mark, men selv om en stor del af landet ligger under havets vandoverflade, mener Holland, at det internationale klimapanel (IPCC) overdriver. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT VOS

Den internationale klimapanel IPCC bliver igen beskyldt for at have sjusket med fakta i panelets seneste status over det globale klima.

Ifølge den såkaldte Fourth Assessment Report fra 2007 ligger over halvdelen af Holland under havets overflade, men det er ifølge hollænderne ikke rigtigt.

I går oplyste en talsmand for de hollandske miljømyndigheder til nyhedsbureauet AFP, at hollænderne vil bede IPCC redegøre for, hvor panelet har oplysningerne fra.

Ifølge hollænderne er kun 26 procent af landet under havets overflade.

Holland vil kigge efter flere unøjagtigheder

Talsmanden Trimo Vallaart vurderer, at IPCC er kommet frem til, at 55 procent af Holland ligger under havets overflade ved at lægge de 26 procent sammen med de 29 procent af landet, der er i fare for oversvømmelser.

Trimo Vallaart siger, at det "flere gange har været på dagsordenen" at få rettet oplysningerne i IPCC-rapporten, men endnu er det ikke sket.

Ifølge AFP vil Holland indlede en gennemgang af IPCC-rapporten for se, om der er flere unøjagtigheder.

IPCC er tidligere blevet kritiseret for at have viderebragt oplysninger om afsmeltning af gletsjere i Himalayabjergene, der ikke er tilstrækkelig videnskabeligt dokumenteret.