Jublende guldvinder: »Mit hjerte sad helt oppe i halsen«

Anne-Marie Rindom med Danmarks første guldmedalje ved OL i Tokyo. Rindom vandt sejlkonkurrencen Laser Radial foran Sveriges Josefin Olsson, og Hollands Marit Bouwmeester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bernat Armangue/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig lykkedes det en dansk OL-atlet at hive en guldmedalje i land ved OL i Tokyo.

Efter en indtil videre skuffende dansk medaljehøst satte Anne-Marie Rindom alle sejl til i søndagens medaljesejlads og kæmpede OL-guldet hjem i Laser Radial i et sandt drama.

Undervejs i finalesejladsen søndag var Rindom, der fredag oplevede at blive diskvalificeret i tiende sejlads, igen i problemer. En bundprop - en såkaldt bailer - i bunden af båden virkede ikke, så båden blev tung af vand. Dermed mistede Anne-Marie Rindom fart i forhold til konkurrenterne og måtte kæmpe ekstra hårdt for ikke at tabe for mange placeringer i forhold til sine nærmeste konkurrenter i den samlede stilling.

Det lykkedes heldigvis, og så kunne jublen bryde løs på kajen ved OL-sejlsportsanlægget i Tokyo.

»Det har jeg drømt om, lige siden jeg blev født. Fuck, det er så fedt. Undskyld jeg bander, men det er det vildeste,« sagde Anne-Marie Rindom til DR umiddelbart efter at være kommet i land.

Ifølge Rindom blev medaljesejladsen i relativt vindstille og solrigt vejr lige det drama, hun havde frygtet, med en tæt og nervepirrende dyst med hollandske Marit Bouwmeester, der vandt OL-guld i 2016 og er firedobbelt verdensmester.

»Mit hjerte sad helt oppe i halsen. Det er så svært at præstere under pres, efter alt det der skete i forgårs. Jeg er så megaglad,« sagde Anne-Marie Rindom.

Anne-Marie Rindom fejrede sin guldmedalje med en dukkert i havnen. Her fejrer Rindom og hendes træner Piotr Wojewski triumfen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix.

Den 30-årige sejler fra Horsens Sejlklub skriver sig med OL-guldet ind som en af de mest succesfulde danske sejlere i historien.

»Jeg kan slet ikke fatte det. I morges tænkte jeg, at alle de andre har styr på det, og det har jeg ikke. Man tror altid, at de andre er bedre, man er jo opvokset i Danmark med jantelov, og man skal satme ikke tro, at man er bedre end de andre, men det var jeg i dag!«

Anne-Marie Rindom håber, at hendes OL-guld kan være med til at få flere børn og unge til at begynde at sejle.

»Det har været den vildeste rutsjebanetur. Men nu har vi skabt et drama, og det er godt for sejlsporten, for nu får flere øjnene op for, hvor fed en sport det er,« sagde Anne-Marie Rindom med et glimt i øjet.

Dannebrog til tops ved OL i Tokyo efter Anne-Marie Rindoms sejr i Laser Radial. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix.

Anne-Marie Rindoms guldmedalje er Danmarks fjerde ved OL i Tokyo, men altså den første af det ædleste metal.

Tidligere har Jesper Hansen taget sølv i skeetskydning, svømmeren Pernille Blume har høstet bronze i 50 meter fri, mens roerne Frederic Vystavel og Joachim Sutton har hentet bronze i toer uden styrmand.

Danmark er desuden sikker på mindst én sølv- eller guldmedalje mere, når Viktor Axelsen mandag spiller herresinglefinale i badminton.