Journalist truet med pistol

Vagter fra Blågårds Plads patruljerer stadig uhindret og gennemfører deres egne visitationer.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter drabet på en 25-årig mand i Mjølnerparken befinder Blågårds Plads-gruppens fodsoldater sig i en tilstand af panik, hvor de konstant frygter nye angreb fra Hells Angells eller deres unge støtter i AK81.

Det fik en journalist fra Berlingske Tidende sammen med bandeeksperten Jacques Royal fra firmaet Interception i går at føle. De var i går nat på research på indre Nørrebro i København, da tre unge mænd - efter alt at dømme fodsoldater fra Blågårds Plads - pludselig passede dem op kl. ca. 01.30 ved Stengade. Den ene af de tre unge mænd tog en pistol frem for bukselinningen og forlangte at se pressekort.

Mændene var tydeligvis bange og frygtede, at Berlingske Tidendes journalist var AK81'er. Da journalisten fremviste sit pressekort, undskyldte de flere gange.
"Lad være med at gå og kigge dig sådan rundt," sagde den ene af mændene og pegede på journalistens støvler og dynejakke:

"Og lad være med at gå i sådan noget tøj. Du ligner en fra HA eller noget. Og gå slet ikke sådan rundt i aften. Har du hørt, hvad der er sket? De har skudt en helt uskyldig i Mjølnerparken. Han var bare ude med pizzaer."

Før de tre mænd fortrak sagde de:
"Lad nu være med at sige noget til politiet."

En række angreb på uskyldige borgere og tilfældige kropsvisitationer udført af Blågårds Plads-gruppens vagter fik i begyndelsen af denne uge Københavns Politi til at nedsætte en særlig "task force" og sende ekstra folk på gaden.

Chefkriminalinspektør Per Larsen sagde, at visitationerne skulle stoppes. Men altså tilsyneladende forgæves - vagternes visitationer fortsætter.

Med likvideringen af den 25-årige mand har bandekrigen i København nu kostet tre dødsofre.