Journalist og forfatter: Udlændingedebatten har ændret karakter

Løsningerne i udlændingedebatten skal findes internationalt fremfor nationalt. Det tror Erik Meier Carlsen, journalist og forfatter, mange danskere indså i 2015, da flygtninge gik på motorvejene. Lyt med når Berlingskes valgpodcast »90 mandater« debatterer udlændingedebatten.

I 2015 kom mange flygtninge til Europa og nogle gik på de danske motorveje. Det har ifølge Erik Meier Carlsen fået folk til at indse, at løsningerne ikke skal findes i Danmark, men internationalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Udlændingedebatten har på en ret afgørende måde ændret karakter.

Ikke ved dette valg, men tilbage i 2015, da mange flygtninge strømmede ind over Europas grænser. Det har fået folk til at indse, at løsningerne ikke skal findes i Danmark, men internationalt. Det mener Erik Meier Carlsen, journalist og forfatter til bogen »De overflødiges oprør«, der bl.a. handler om nye bevægelser på højrefløjen.

»Jeg tror, at debatten efter 2015 har flyttet perspektivet. Jeg tror, mange kan se, at løsningerne ligger i internationalt samarbejde, og det er så utrolig langt fra DFs dagsorden. Også for de to nye partiers dagsorden,« siger han i Berlingskes politiske podcast »90 mandater« under en snak om den yderste højrefløj.

Her går flygtninge på den sønderjyske motorvej E45 i september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker.

Hør mere når Erik Meier Carlsen stiller skarpt på udlændingedebatten i Berlingskes valgpodcast »90 mandater«

Derfor tror han også kun, at det er en lille del af danskerne, der ender med at stemme på Rasmus Paludan ved det kommende folketingsvalg.

»Jeg tror, at den gruppe af danskere, der ønsker de her meget, meget radikale indgreb i forhold til indvandringen, er meget beskeden. Og sådan set har været det hele vejen igennem,« siger Erik Meier Carlsen.

Tror du, at Rasmus Paludan kommer i Folketinget?

»Nej, jeg tvivler på det. Det er et gæt,« siger han.

Lyt til det og meget mere i Berlingske podcast »90 mandater«.