Japans premierminister foreslår IOC at udskyde OL

De japanske OL-arrangører foretrækker at udskyde OL til 2021 og foreslår dette til IOC, skriver Reuters.

Arkivfoto. Japans premierminister Shinzo Abe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yuya Shino
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommer-OL i Tokyo ser ud til at blive udskudt i et år.

Tirsdag klokken 12 dansk tid begyndte et telefonmøde mellem Japans premierminister, Shinzo Abe, og præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, og her har premierministeren foreslået at udskyde OL i et år.

Det skriver Reuters.

Årsagen, til at de japanske OL-arrangører ønsker at udskyde OL, er udbruddet af coronavirus.

En lang række nationale olympiske komitéer og store idrætsforbund har også ytret ønske om at udsætte OL. Danmarks Idrætsforbund ønsker eksempelvis også at udskyde legene i et år.

Det vides ikke, hvor længe telefonmødet mellem Abe og Bach varer, men ifølge Reuters vil den japanske premierminister orientere pressen om mødet klokken 13.15 dansk tid.

IOC åbnede i søndags for første gang op for, at en OL-udskydelse kunne være en mulighed. Her varslede IOC, at en beslutning ville blive taget inden for fire uger, men efter stigende pres ser en beslutning nu ud til at blive taget før.

Ifølge Reuters er det et spørgsmål om dage og ikke uger.

En opgørelse fra Johns Hopkins University, der hele tiden opdaterer antallet af smittede og døde af coronavirus, viser tirsdag, at der er registreret 1140 smittetilfælde i Japan. 42 af de smittede i landet er døde, mens 285 personer er erklæret virusfri efter at have været smittet.

/ritzau/