Ingen VM-hjælp til Danmark: Norge løb Sverige omkuld

Norge holdt liv i håbet om en plads i VM-semifinalen med en klar sejr over Sverige.

Sweden's Andreas Nilsson (C) and Norway's Espen Lie Hansen (L) vie for the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Sweden and Norway at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 21, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Julemanden var ikke på besøg med gaver til Danmark i Jyske Bank Boxen mandag aften.

Her kunne en svensk sejr i broderopgøret mod Norge nemlig have sendt Danmark direkte i torsdagens semifinale.

Men Sander Sagosen & co, som Danmark slog med 30-26 i gruppespillet, ville det anderledes og vandt det vigtige opgør med 30-27

Dermed er der lagt op til lidt af en gyser i Danmarks sidste mellemrundekamp mod Sverige. Ender det her med dansk nederlag, så ville alle tre nordiske hold have otte point - forudsat at Danmark selvfølgelig besejrer Egypten mandag aften - og så bliver målscoren i de indbyrdes opgør afgørende.

Her har Danmark nu plus fire mål i målscore, Norge har minus én, og Sverige er på minus tre.

Så Danmark kan tåle et nederlag på fire mål til Sverige og stadig gå i semifinalen - hvis altså Mikkel Hansen og co. vinder over Egypten i aften.

Sverige var ellers i teten i det meste af første halvleg. Men i de sidste minutter løb nordmændene med deres insisterende kontraspil fra de lidt tungere svenskere. Norge var foran 17-14 ved pausefløjtet.

Og i anden halvlegs start blev svenskere ramt af flere hårde tominutters-udvisninger fra det portugisiske dommerpar, og det udnyttede et uhørt effektivt norske landshold til at bringe sig afgørende.

Den tidligere GOG-spiller Espen Christensen i det norske mål var i denne periode bestemt også en medvirkende faktor bag den norske succes.

Syv minutter inde i anden halvleg lød stillingen på 22-15 til Norge, og det var mere eller mindre afgørelsen.

Men så fandt svenskerne igen ind i en rytme og begyndte svenskerne at æde løs af naboernes føring. .

Med fire minutter til bage var Norge blot foran med to mål. Men så trådte nordmændene - og ikke mindst superstjernen Sander Sagosen i karakter.

Og så red Norge stormen af og sikrede sig en sejr, der sender dem tæt på semifinalerne i Hamborg.

Kampens helt store profil var den norske Flensborg-fløj, Magnus Jøndal - der også har en fortid i danske GOG. Den lynhurtige kant bankede 11 kasser i mål i opgøret.