Hørsholms borgmester om nedlukning: »Vi skulle have ventet med at lukke erhvervslivet«

De mange smittede i Hørsholm kommune betyder automatisk nedlukning fra lørdag – også en nedlukning af erhvervslivet sætter ind fra søndag. Men kommunens borgmester synes, det er forhastet.

»Jeg tror på, at vi har fået inddæmmet smitten, og derfor vil se den falde forholdsvis hurtigt,« lyder det fra borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (KF) om den omfattende nedlukning, der nu træder i kraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hørsholm kommune lukker ned.

Skoleleverne går tilbage til hjemmeundervisning, og restauranterne til tomme borde.

Den automatiske nedlukning af blandt andet uddannelser, kulturaktiviteter og idrætsforeninger træder automatisk i kraft fra i dag.

Søndag lukker dele af erhvervslivet, herunder butikker og restauranter. Det sker, efter regeringen fik opbakning til nedlukningen fra Folketingets Epidemiudvalg.

Og »det er en rigtig ærgerlig borgmester, du snakker med«, fortæller kommunens borgmester, Morten Slotved (KF) til Berlingske.

»Det er nogenlunde den nedlukning, vi kender, fra sidste gang hele Danmark var lukket ned. Man kan stadig få passet sine børn, hvis man skal på arbejde, men man bliver opfordret til at holde børnene hjemme,« siger borgmesteren.

Nedlukningen sker grundet kommunens incidental på 270. Der er over grænsen på 250, hvilket udløser en automatisk nedlukning.

»Vi havde lige fået optimismen tilbage, og omsætningen var kommet frem igen. Nu så vi i en situation, hvor det skal lukke ned igen. Men det er jo ikke ved butikker og restauranter, at man har sporet smittespredningen.«

Du mener ikke, man burde lukke erhvervslivet ned?

»Jeg synes, vi skulle have ventet og set effekten af, at vi nu har inddæmmet smitten, hvor man har isoleret omkring skolerne. Jeg får sms’er fra restauratører, der fortæller, at de skal smide mad ud for 100.000 kroner, og hvor udfordrende det er for mange.«

Berlingske beskrev lørdag en smittekæde i kommunen, udløst af ti elever fra Rungsted Gymnasium, der så fodboldkamp sammen. Smitten i kommunen er højest blandt de 15-20-årige.

Hørsholm kan se frem til genåbning, når kommunen syv dage i træk er under en incidens på 250 smittede. Så vil nedlukningen blive ophævet.

»Man kan kun gisne om, hvor hurtigt det vil gå fremad, men jeg håber selvfølgelig, det går hurtigt, og at vi indenfor 10 dage vil kunne genåbne. Vi skal sørge for at få lavet pcr-test, og vi skal have testet rigtig mange mennesker,« lyder opfordringen fra borgmesteren.