Historisk dag for soldaterne

Danmarks første flagdag er i gang i København. Til ære for og minde om udsendte og faldne soldater samt personel fra politiet og Beredskabsstyrelsen.

Navnene på faldne soldater blev læst op i Holmens Kirke, hvor soldaternes kammerater var med, foruden Danmarks top. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Juul Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra formiddagen er chefer fra forsvaret sammen med forsvarsattacheer fra en række lande og inviterede gæster strømmet til Holmens Kirke, hvor statsminister Lars Løkke taler og navnene på de 91, der er faldet siden 1956, læses op i forbindelse med gudstjenesten.

Højtideligheden overværes af repræsentanter for kongehuset med dronning Margrethe og kronprins Frederik i spidsen - kronprinsen iført sin søofficersuniform, som han erhvervede retten til at bære gennem sin tjeneste i Søværnet og Frømandskorpset.

Ved middagstid følger den store parade på Christiansborg Slotsplads, efterfulgt af Folketingets reception for de hjemvendte soldater og deres pårørende på Christiansborgs Ridebane. Fra klokken 15 er der gratis koncert på Slotspladsen med en lang række rockbands, øl og pølseboder frem til midnat.