Herlufsholm søger rektor med »holistisk menneskesyn« i nyt jobopslag – se opslaget her

Opdateres...

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herlufsholm har slået et stillingsopslag op om at blive skolens næste rektor.

Kostskolens bestyrelse valgte kort tid efter, at en dokumentar om skolens kultur blev sendt på TV 2, at fyre skolens hidtidige rektor, Mikkel Kjellberg.

Ifølge opslaget skal skolens kommende rektor have et holistisk menneskesyn og skabe en kultur funderet på positive sociale fællesskaber.

» Rektor skal for skolens elever sikre trygge og kompetente rammer, der giver dem den bedste uddannelse og dannelse i forhold til de udfordringer, som fremtidens samfund byder på,« skriver skolen.

Siden Mikkel Kjellberg blev afskediget 7. maj, har Herlufsholms vicerektor fungeret som rektor.

Afskedigelsen kom, efter at tidligere elever i en TV 2-dokumentar fortalte om en kultur, hvor de havde oplevet vold og seksuelle krænkelser på skolen.

Herlufsholm søger en ny rektor, der kan starte hurtigst muligt, fremgår det af opslaget.

Se hele opslaget herunder:

Med afsæt i bestyrelsens beslutning i maj 2022 om at foretage en markant og omfattende forandringsproces på Herlufsholm, er det rektors opgave, sammen med skoleledelsen og bestyrelsen, at føre Herlufsholm sikkert gennem dette arbejde. Vi søger en tillidvækkende rektor med fagligt, organisatorisk og pædagogisk overblik.

Den kommende rektor skal facilitere den pædagogiske udvikling med fokus på elevernes dannelse, værdier og deres personlige kompetencer. Endvidere ønskes en rektor, der ud fra skolens stærke faglige profil sammenholdt med et holistisk menneskesyn, vil skabe en kultur funderet på positive sociale fællesskaber. Rektor skal for skolens elever sikre trygge og kompetente rammer, der giver dem den bedste uddannelse og dannelse i forhold til de udfordringer, som fremtidens samfund byder på.

Opgaven Herlufsholms strategi har fokus på uddannelse til fremtidens udfordringer og muligheder, herunder lægges vægt på elevernes trivsel, personlige udvikling, livslange læring, sociale ansvarlighed og globale udsyn. Den nye rektor skal indløse strategien med særligt fokus på elevtrivsel og sikre sammenhængskraften for skolens elever, afdelinger og ansvarsområder. Målet er, at Herlufsholm skal være blandt de allerbedste skoler i Danmark målt på faglige resultater og elevtrivsel, samt fremstå i bredeste forstand som en unik skole med et tydeligt internationalt perspektiv.

Rektor skal sikre trygge og tidssvarende rammer på skolen og kostskolen, styrke Herlufsholms position samt lede og udvikle grundskolen, STX og IB på en samlende, inspirerende og tillidsvækkende måde i forhold til elever, forældre, medarbejdere og skolens mange eksterne interessenter. Rektor er ansvarlig for skolens daglige ledelse samt for dag- og kostelevernes skolegang og -ophold på Herlufsholm.

Rektor tegner, sammen med bestyrelsen, Herlufsholm Skole udadtil og varetager skolens overordnede samarbejdsrelationer både lokalt, nationalt og internationalt, herunder også skolens stærke Alumnenetværk.

Rektor refererer til bestyrelsen og i dagligdagen til bestyrelsesformanden. Rektor og direktøren for Stiftelsen har ansvaret for en række supportfunktioner til skolen og Stiftelsens ikke-skolerelaterede aktiviteter og udgør sammen med vicerektor og direktør skolens direktion. Direktionen deltager i bestyrelsesmøderne og har den løbende dialog med bestyrelsesformanden.

Rektors profil

Der vil blive lagt vægt på, at den nye rektor har følgende egenskaber og kompetencer:

  • Solid erfaring med forandringsledelse. • Høj personlig integritet samt stærke sociale og relationelle kompetencer.
  • Gode samarbejdsevner og motivation for at skabe de bedste vilkår og muligheder for de kommende generationer af elever.
  • Stærke ledelseskompetencer, hvor en motiverende, inspirerende og inddragende stil er tydelig.
  • Indsigtsfuldhed og evnen til at tænke visionært i forhold til pædagogisk udvikling med fokus på elevtrivsel og fremtidens uddannelsesbehov.
  • Evne til at udvikle og understøtte en stærk læringskultur i samspil med lærere, elever og andre medarbejdere.
  • Gode kommunikationsevner i forhold til elever, medarbejdere og eksterne interessenter.
  • Overblik og god økonomisk forståelse. Rektor udgør et fast anker i elevernes liv, og rektors synlighed på skolen er afgørende for elevernes velbefindende og ikke mindst tryghed.

En rektorbolig kan stilles til rådighed, men det er dog ikke et krav, at rektor er boende i denne. Rektor skal være flydende i dansk og beherske engelsk i skrift og tale på højt niveau. Det er et krav i lovgivningen, at ledere af uddannelsesinstitutioner, der udbyder uddannelse til studentereksamen, skal have undervisningskompetence i et eller flere fag inden for uddannelsens fagrække.