Hells Angels rekrutterer hooligans til AK81

Hells Angels har forsøgt at hverve hooligans til rockernes kampgruppe AK81. Medlemmerne fra fangruppen Blue Armys slagsmål med andre fodbold-supportere har gjort dem interessante for HA, skriver politiet.

Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Medlemmer af Hells Angels har rettet søgelyset mod hooligan-miljøet for at rekruttere nye medlemmer til slagstyrken AK81.

Nordsjællands Politi formoder, at rockerne har forsøgt at hverve nye støtter i supporter-gruppen Blue Army, der officielt støtter Lyngby Boldklub, men er berygtet for at opsøge slagsmål med rivaliserende fangrupper.

- Nordsjællands Politi oplyser, at medlemmer af Hells Angels formodes at rekruttere medlemmer til AK81 i fodbold-fangruppen Blue Army, der holder til i Nordsjælland, og som er kendt for at søge konfrontationer og voldelige opgør med andre fanklubber, skriver Rigspolitiet i en ny rapport om landets rocker- og bandemiljø.

Østre Landsret kører i øjeblikket en sag, hvor 22 personer med tilknytning til Blue Army er tiltalt for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden, efter et masseslagsmål med tilhængere af FC København.

Slagsmålet fandt sted forud for en superligakamp mellem FCK og Lyngby i september 2007, hvor 22 Lyngby-fans og syv FKC-fans blev anholdt. Under sagen har politifolk forklaret, at personkredsen omkring Blue Army opfattes som en hooliganfraktion.

Som et modtræk til HAs rekruttering af hooligans har rockerne fra Bandidos dannet en ny støttegruppe i Nordsjælland kaldet MC North Coast Support Crew, skriver politiet.