Game of Thrones-stjerner har beholdt kostumer og rekvisitter fra serien

Flere af skuespillerne i "Game of Thrones" har fået lov til at beholde et fysisk minde fra serien.

Den engelske skuespillerinde Gemma Whelan har spillet Yara Greyjoy i Game of Thrones siden anden sæson. Tolga Akmen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Når det absolut sidste afsnit af tv-serien "Game of Thrones" mandag ruller over skærmen, er det slutningen på en æra for de skuespillere, der har været med i serien fra begyndelsen.

Men minderne består, og flere af Game of Thrones-skuespillerne har fået lov til at beholde en rekvisit fra serien, som har været ikonisk for deres karakter.

Det kom frem, da seriens skuespillere i februar var samlet til et pressearrangement i London.

- Jeg har fået lov til at beholde et par støvler, fordi der alligevel var to par, fortalte skuespillerinden Gemma Whelan, som spiller den hardcore kvindelige pirat Yara Greyjoy, der i serien ofte er iført lange, knæhøje læderstøvler.

En anden, der også har fået lov til at tage en del af sit kostume med hjem, er den skotske skuespiller Iain Glen, som spiller karakteren Jorah Mormont.

- Jeg har fået lov til at beholde et lille smykke fra Jorahs dothraki-kostume, som han har på i de tidlige sæsoner, fortalte han.

Den irske skuespiller Liam Cunningham, som spiller Ser Davos Seaworth, har fået lov til at beholde et minde fra en ret voldsom scene i serien, som formentlig har indprentet sig på nethinden hos mange fans.

Nemlig scenen i femte sæson, hvor den lille pige Shireen Baratheon bliver brændt levende.

Før den makabre dødsscene havde Ser Davos Seaworth snittet en lille hjort af træ til Shireen, som hun holdt i hånden, da hun blev brændt, og den har skuespiller Liam Cunningham fået lov til at beholde.

- Jeg fik både lov til at beholde hjorten, som jeg snittede til Shireen, og den brændte hjort. Da afsnittet blev vist i fjernsynet, sad jeg og så det med min 24-årige datter, og da afsnittet gik i gang, gav jeg hende de to hjorte og sagde: "Dem får du brug for".

- Da scenen så blev vist, begyndte hun at græde og var fuldstændig utrøstelig, mens hun sad og knugede den brændte hjort i hånden, og jeg følte nærmest, at jeg havde såret hende ved at give hende den, siger Liam Cunningham og griner.

Mens nogle af Game of Thrones-skuespillerne har fået lov til at beholde fysiske minder fra serien, har andre valgt at få tatoveret et evigt minde på kroppen.

For eksempel har Sophie Turner, som spiller Sansa Stark, fået en tatovering på sin venstre underarm af Stark-ulven og teksten "the pack survives".

Maisie Williams, som spiller Arya Stark, har fået tatoveret teksten "no one" i nakken.

Faktisk var det på tale, at nogle af skuespillerne skulle have lavet den samme tatovering, fortæller Sophie Turner.

- Vi snakkede om, at de af os, der har været med i serien i alle otte sæsoner, skulle have tatoveret et ottetal med tre linjer igennem, ligesom der er tre streger igennem O'et i "thrones", fortæller hun.

- Men folk begyndte en efter en at få kolde fødder, så derfor fik vi hver vores tatovering i stedet for, fortæller hun.

/ritzau/