Frankrig: Connie Hedegaard er uopdragen

Frankrigs klimaudsending mener, at Connie Hedegaards utålmodighed efter at sikre en klimaaftale er med til at skabte spændinger ved COP15.

Den franske klimaforhandler mener, at klimatopmødet har været for dårligt planlagt og ledet af Connie Hedegaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: SOREN BIDSTRUP

Connie Hedegaard har opført sig klodset og uopdragent i sin ledelse af FNs klimakonference COP15.

Det mener Frankrigs chefforhandler på klimaområdet, ambassadør Brice Lalonde.

Læs også: »Det er ikke for at klandre den danske regering, men ...«

- Denne konference har været dårligt planlagt fra starten, siger Lalonde i dag til den franske avis Liberations website.

Lalonde mener, at Hedegaard har opført sig 'klodset', og at hendes utålmodighed har været med til at skabe de spændinger, som tidligere på dagen prægede åbningen af selve topmødedelen af COP15.

Læs også: Oprør mod Løkke under klimatopmøde

Det er uopdragent at komme for tidligt

- Der er en afgrund mellem formandens lyst til at komme fremad og den meget formelle rytme i FN-systemet. U-landene frygter stadig, at de industrialiserede lande sætter sig igennem, det skaber mange spændinger.

Samtidig har Hedegaard ifølge den franske ambassadør opført sig uopdragent ved at holder en række uformelle møder med særligt i-lande i weekenden, før alle lande var tilstede i København.

- Det er uopdragent at komme for sent, men det er endnu værre at komme for tidligt, siger ambassadør Lalonde til den franske avis.

Klima- og Energiministeriet oplyser til Berlingske.dk, at der var flere u-lande end i-lande til stede ved de uformelle drøftelser i København. Ifølge ministeriet oplyser var der inviteret 33 u-lande, og at 26 af disse kom. 18 i-lande var inviteret, og af dem kom 18.

Læs også: EU-ledere strides om internt klima-joke