Formand: Elever vil vælte ind i privatskolerne

Fjernelsen af loftet på 28 elever i skoleklasserne vil betyde flugt fra folkeskolen, mener elevernes formand.

Regeringens folkeskoleudspil vil betyde en massiv flugt fra folkeskolen og over i de private skoler. Her er Adeel Ghauri, 16 år, yderst til højre, fotograferet på Amager Fælled Skole. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens folkeskoleudspil vil betyde en massiv flugt fra folkeskolen og over i de private skoler.

Det forudser de danske skoleelevers formand, Troels Boldt Rømer, som skyder med skarpt mod ideen om at fjerne loftet over klassestørrelsen, så kommunerne godt må proppe mere end 28 elever i klasserne.

LIVEBLOG: Dét blev der fremlagt

TV: Minister giver mulighed for kæmpeklasser

- Det vil betyde, at folk flygter over i privatskolerne. Vi kan se, når vi spørger forældrene fra privatskolerne, hvorfor de har valgt det, så siger 80 pct. af dem, at der er for mange elever i deres klasse i folkeskolen, siger Troels Boldt Rømer.

Han antyder, at regeringen kan have en skjult dagsorden med forslaget, som handler om at styrke privatskolerne.

LÆS OGSÅ: S om skoleudspil: Det er ren ideologi

-- Det virker næsten som om, at regeringen gerne vil sende folk i armene på privatskolerne med det her forslag. Men man vil komme til at ødelægge folkeskolen, hvis man gennemfører det, siger Troels Boldt Rømer.

Danske Skoleelever havde arrangeret en mindre demonstration, mens undervisningsminister Tina Nedergaard (V) fremlagde udspillet.

-- På den ene side siger regeringen, at den gerne vil have mere ro i klasserne og flere vanskelige elever i klasserne, og samtidig siger den, at den gerne vil have flere elever i klasserne. Det er en sprængfarlig cocktail, der kan kun skabe en dårlig folkeskole. Jeg forstår ikke, hvorfor de gør det og hvad fornuften er i det, siger Troels Boldt Rømer.