Folkekær prædikant får eget realityprogram

Reality er ikke kun for nedringede blondiner og pumpede muskelbrød. USA's mest populære præst får eget program

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsten Joel Osteen, der leder USA's største kirkelige menighed, siger, at han har underskrevet en kontrakt om at udvikle og deltage i et reality-program.

- Jeg er begejstret over det her, da det er en anden måde at tage vores budskab om håb og inspirere mennesker gennem et andet medie, siger Osteen.

Tv-serien, der er under udvikling, skal baseres på kirkens missioner. Mellem 300 og 500 af kirkens medlemmer skal tage ud og hjælpe et samfund i nød - lidt lige som "Extreme Home Makeover", siger prædikanten.

Mark Burnett, skaberen af Osteens nye program, har stået bag reality-succeser som "Survivor", "The Apprentice" og "Sarah Palin's Alaska".

Osteen siger, at hans Houston-baserede Lakewood-kirke, der ugentligt sender sine gudstjenester og messer ud til 10 millioner seere fra en tidligere sportsarena, før er blevet kontaktet med henblik på at lave reality-tv, men indtil nu har han afvist det.

Burnet, som Osteen har kendt i cirka et år, var dog den rette til jobbet, siger præsten.

- Jeg har altid beundret ham og kunnet lide hans programmer, siger Osteen.

- Når jeg tænker på reality, så tænker jeg på kameraer, der følger dig, mens du laver ingenting... Vi vil lave noget, som inspirerer folk og gør dem bedre. Det er ikke kun underholdning og sjov, det efterlader en slags budskab, siger præsten.

/ritzau/Reuters