Fogh: Kampen mod bander har allerhøjeste prioritet

Bekæmpelsen af bandekriminalitet har allerhøjeste prioritet, og regeringen vil gøre alt, hvad den kan, for at stoppe banderne, forsikrede Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige pressemøde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens kuglerne flyver i Københavns gader, forsikrer statsminister Anders Fogh Rasmussen, at bandekriminaliteten er på toppen af regeringens dagsorden.

”Vi vil give bekæmpelsen af bandekriminalitet allerhøjeste prioritet., og vi vil sætte det ind, der skal til,” sagde Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige pressemøde, hvor han som altid kom direkte fra regeringsmødet. Her var regeringens bandepakke, der blev lanceret af justitsminister Brian Mikkelsen (K) i sidste uge, og statsministeren fulgte op ved at remse regeringens intentioner op.

For det første er der brug for mere synligt politi her og nu, slog statsministeren fast. Og i modsætning til de bandeoptøjer, der hærgede landet sidste år, hvor Fogh kontant slog fast, at det ikke var samfundets ansvar, at de unge var i oprør, så mener han, at samfundet må tage sin del af ansvaret i den nuværende situation.

”Samfundet har et ansvar, men det har familierne også,” sagde Anders Fogh Rasmussen.

Han erkender, at det kræver en langstrakt forebyggende indsats, at få stoppet bandekriminaliteten. Regeringen vil derfor både satse på forebyggende arbejde i skoler, familier og på gadeplan for at stoppe tilgangen til banderne. Derudover satser regeringen på at dæmme op for problemerne med krav om, at de implicerede lever op til deres personligt ansvar. Det giver sig udslag i såkaldte forældre- og ungepålæg og erstatningsansvar til forældre.

”Den forebyggende indsats, er den vigtigste,” slog Fogh fast.


Her skyder banderne


Vis stort kort Se kortet i Google Earth Følg kortet i din RSS-læser