Flere tusinde fodboldfans på gaden i København: »Folk vælter ud fra barerne«

Lørdagens EM-sejr mod Wales har skabt massiv fodboldfest i København, hvor folk er strømmet ud på gaderne. Festen fik politiet til at spærre H.C. Andersens Boulevard midlertidigt.

Fans nyder stemningen og varmer op før EM-landskampen mellem Danmark-Wales på storskærmsarrangement på Sifs Plads på Østerbro i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kæmpe folkefest omkring Rådhuspladsen i København fik midlertidigt politiet til at spærre H.C. Andersens Boulevard.

De massive menneskemængder indtog pladsen efter EM-sejren over Wales. Det samme skete en række andre steder i København heriblandt Runddelen på Nørrebro og Gothersgade, skriver BT, der rapporterer om ekstatisk stemning:

»Der er vel omkring 3.000 mennesker på Rådhuspladsen. Folk vælter ud fra barerne – alle kommer hertil på cykler. Det er, som om det er et samlingssted for folk nu. Der er ingen tvivl om at festen fortsætter – folk er ikke på vej hjem,« siger BTs reporter på stedet.

Her har en bruger på Twitter fanget stemningen omkring kl. 22.00:

Festglade fodboldfans

Samme tidspunkt valgte Københavns Politi at spærre H.C. Andersens Boulevard på grund af »farlige situationer«:

»Grundet mange festglade fodboldfans på Rådhuspladsen i Kbh. og den tætte trafik på stedet, opstår der mange farlige situationer mellem fodgængere og kørende. Derfor bliver H. C. Andersens Boulevard midlertidig lukket for kørende trafik og ledt af alternative veje,« skrev Københavns Politi på Twitter.

Vejen blev siden genåbnet for kørende trafik.

Danmark vandt 4-0 over Wales, da de spillede i Amsterdam lørdag aften. Mange i København har fulgt EM-braget på storskærm.