Flere københavnske bilbrande i nat bliver efterforsket som påsatte

Der har været en større udrykning af brandvæsen og politi natten til mandag på den københavnske vestegn.

Vestegnens Politi og Gladsaxe brandvæsen er til stede ved Søborg Torv hvor der er brand i nogle biler, søndag aften den 17. januar 2021. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup

En række bilbrande rundt om i København bliver efterforsket som påsatte. I alt blev der fire gange sat ild til biler i løbet af natten til mandag.

»Vi har haft fire bilbrande siden i går aftes. De er fordelt flere steder i kredsen, og de bliver alle efterforsket som påsatte brande,« oplyser Morten Steen, vagtchef ved Vestengens Politi, til Berlingske

Første brand begyndte ved Søborg Parkallé. Københavns Vestegns Politi oplyste søndag aften til Ekstra Bladet, at der formodentligt blev sat ild til en enkelt bil, hvorefter branden spredte sig til to andre biler. Ifølge mediet blev et større område omkring de brændte biler spærret af, og politiet arbejdede med politihunde på stedet.

Senere blev der anmeldt en brand anmeldt klokken 23.07 i Ågarden i Ishøj, en brand ved en bilforhandler på Baldersbækvej også i Ishøj klokken 00.30 og klokken 04.42 blev der sat ild til et køretøj på Lerhøj i Bagsværd.

»Vi kan ikke sige noget om der er nogle sammenhænge mellem brandene. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise det, men kan heller ikke påvise det,« siger Morten Steen.