Endnu en dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat er i dag blevet dræbt af en sprængladning i nærheden af patruljebasen Barakzai i Helmand, meddeler HOK.

Flaget vajer på halv stang over Camp Bastion ved en tidligere lejlighed, da en dansk soldat blev dræbt i Afghanistan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

En 23-årig soldat døde tidligt onsdag morgen af sine kvæstelser, efter at han var blevet ramt af en sprængladning under patruljering til fods i nærheden af patruljebasen Barakzai. Det skriver forsvaret.dk, der samtidig understreger, at de pårørende er underrettet.

Kammeraterne fra hans deling, 2. Lette Opklaringseskadrons 3. Spejderdeling, ydede  førstehjælp til den 23-årige, indtil samaritterne ankom til stedet. Soldaten blev derefter fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han blev erklæret død umiddelbart efter ankomsten.

Ingen andre soldater kom til skade ved hændelsen.

- Det er tragisk, at en af vores soldater her til morgen døde af sine kvæstelser efter en eksplosion, som ramte ham, mens han løste sin opgave i Helmand. Det er et hårdt slag for os alle, men især for soldatens pårørende. Vi tænker på dem og vil støtte familien i den kommende svære tid, siger Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Bundsgaard.