En stribe af eksplosioner har plaget København siden februar: Få overblikket her

En thairestaurant på Amager fik natten til tirsdag ødelagt sin facade af en eksplosion. Det var 11. gang, at København blev ramt af en eksplosion i løbet af blot otte måneder.

Eksplosion på Øens Thaimad på Røde Mellemvej på Amager tirsdag den 24. september 2019. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Natten til tirsdag klokken 03.30 fik Københavns Politi en anmeldelse om en eksplosion på Amager. Men det er langtfra den første i hovedstadsområdet i år.

I løbet af de seneste otte måneder har København og omegn været udsat for 11 eksplosioner. Fælles for dem alle er, at der heldigvis ikke er kommet nogen til skade.

Ved episoden tirsdag nat på Røde Mellemvej ved spisestedet Øens Wok blev en mand med en plasticpose i hånden set ved gerningsstedet, to minutter før eksplosionen raserede facaden og vækkede naboerne. Politiet har på nuværende tidspunkt ikke fastlagt et motiv til eksplosionen.

»Vi tager den seneste tids eksplosioner meget alvorligt, og vi har sat massivt ind i efterforskningen af sagerne, samtidig med at vi gennemfører tryghedsskabende indsatser i de berørte områder,« skriver vicepolitiinspektør Brian Belling i et skriftligt svar til Berlingske.

Københavns Politi kan ikke oplyse om, hvorvidt eksplosionerne er sket på baggrund af en bandekonflikt. Til spørgsmålet om, hvorvidt sagerne behandles som terror, lyder svaret: 

»Vi efterforsker sagerne som nogle, der udspringer af de kriminelle miljøer.«

Efter at Skattestyrelsen og den lokale politistation på Nørrebro i sommer blev også udsat for eksplosioner, var både Politiforbundet og regeringen ude med reaktioner.

»Vi bruger flere folk og ressourcer på den operative parathed, så vi lynhurtigt kan reagere, når der sker den her type angreb. Det betyder, at vi skal prioritere benhårdt i opgaverne og tænke sikkerhed ind i alt,« sagde Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, efter den niende eksplosion mod den lokale politistation på Nørrebro.

»Det er tale om et angreb på vores tryghed og vores samfund. Heldigvis er der ikke meldt om tilskadekomne. Politiet har sat alle kræfter ind på at få fat i gerningsmændene og er massivt til stede,« sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) i forbindelse med eksplosionen på Nørrebro.

Nu har eksplosioner hærget København igen. I sidste uge gik det ud over et pizzeria i Vanløse og altså tirsdag nat over en ny thairestaurant på Amager.

Få overblikket over eksplosionerne i København her:


Elleve eksplosioner i hovedstadsområdet

Der har været 11 eksplosioner i hovedstadsområdet siden februar. Her er et overblik.