Elever: Det er fuldstændig rablende ulogisk

Formanden for Danske Skoleelever forstår ingenting af forslaget om storhold i folkeskolen, der peger mod visionerne.

Hvis det står til formanden for Skole og Forældre, så er det snart slut med den klassiske klasseundervisning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ud med de klassiske skoleklasser og ind med hold på op til 70 elever med kun én lærer. Sådan lyder forslaget fra formand for Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte. En idé som Venstre bakker op om.

Eleverne, der kommer til at mærke forandringen, er dog alt andet end begejstret.

- Det her forslag er fuldstændig rablende ulogisk. Der er lige en forskningsrapport fra AKF, der dokumenterer, at mindre klasser får bedre karakterer, siger formand for Danske Skoleelever, Troels Boldt Rømer.

Elevforeningen ønsker i stedet at gå i den helt modsatte retning. De vil gå fra det nuværende loft på 28 elever per klasse til et maksimum på 22, så der er god tid til den enkelte elev og mere ro til at koncentrere og fordybe sig.

Troels Boldt Rømer mener, at skolerne allerede nu har rig mulighed for at lave hold, som de på nuværende tidspunkt må op til halvdelen af tiden.

- De nuværende regler giver rigtig vide rammer, som skolerne sagtens kan udnytte, siger elevernes formand.

Discount-skole

En anden ting Troels Boldt Rømer peger på er, at skolerne slet ikke er indrettet til at rumme de store hold på op til 70 elever.

Benedikte Ask Skotte slår i sit forslag på, at holddannelse afgiver ressourcer til at kunne undervise elever, der har brug for tæt kontakt i en mindre gruppe for sig, men heller ikke det giver Troels Boldt Rømer meget for.

- Det minder meget om specialundervisning, men der er det altså bedre at holde dem i klassen. Det er det, der virkelig batter både pengemæssigt og økonomisk, siger han.

Elevformanden frygter også, de store hold vil betyde, at der bliver sparet endnu mere på skoleområdet, hvilket han ser som meget, meget kritisk.

Troels Boldt Rømer har svært ved at se, at forslaget skal blive en realitet.

- Regeringen har lige meldt ud, at vi skal have en skole i verdensklasse, og det her går fuldstændig i modsat retning. Jeg tror heller ikke, de rigtige forældre ude på skolerne er med på idéen. Det vil resultere i en discount-folkeskole.