Eksplosion på Amager: »Vi vågnede af et kæmpe brag midt om natten«

Fronten af et spisested på Amager er ødelagt i en eksplosion. »Man kunne både høre det og mærke det,« siger en beboer i området til Berlingske.

Facaden på et spisested på Amager er ødelagt i en eksplosion, oplyste politiet tidligt tirsdag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En thailandsk restaurant på Amager fik smadret sin facade i endnu en eksplosion i nat. Det oplyser København Politi tidligt tirsdag morgen.

Der er endnu ingen officielle meldinger om årsagen til eksplosionen på Røde Mellemvej. Ingen personer er kommet til skade.

Signe Østergaard, der bor 300 meter fra restaurationen, fortæller, at hun både kunne høre og mærke eksplosionen.

»Vi vågnede til et kæmpe brag midt om natten. Det var godt nok stort, og børnene vågnede også,« siger hun til Berlingske.

Hun er bekymret for, om det har nogen forbindelse til en mulig bandekonflikt eller de seneste eksplosioner ved et pizzeria i Vanløse, ved politistationen på Nørrebro eller ved Skattestyrelsen. Det samme gælder for hendes datter, der også vågnede af braget.

»Man kan ikke lade være på at tænke på, om det handler om territorier. Det var den nye i klassen, der var kommet – thairestauranten – der blev ramt. Min datter på ni tænkte med det samme på alle de andre steder i byen, hvor der har været eksplosioner. Hun koblede det med det samme til det, hun havde set i »Ultra Nyt«,« siger Signe Østergaard, der er blevet påvirket af endnu et brag i København.

»Jeg har aktivt tænkt, om det gjorde mig utryg. Men jeg tænker, at det var meget bestemt lige dér. Der sker jo ting i København. Jeg føler ikke, at det er ukontrolleret. Men det er heftigt – her er meget spærret af,« siger hun til Berlingske.

Et andet vidne fortæller til Ekstra Bladet, at han så en skikkelse bevæge sig væk fra gerningsstedet. 45-årige Stefan Ranthe var ude at lufte sin hund, da eksplosionen bragede.

»Det var en mand i 18-årsalderen, som løb,« fortæller Stefan Ranthe til Ekstra Bladet.

»Manden, der løb fra stedet, var iført mørk dynejakke og mørke bukser og var sorthåret,« fortæller Stefan Ranthe, som har delt sine observationer med Københavns Politi.

Politiet efterlyser nu manden via Twitter: