Efter terrorangreb: Superstjernes koncertgæster må kun bære gennemsigtige tasker

Når Ariana Grande giver koncert i Royal Arena 1. oktober, skal koncertgæsterne være særligt omhyggelige med, hvad de pakker deres ejendele i. Alle tasker skal være gennemsigtige og lavet af plastic.

Den amerikanske sangerinde Ariana Grande er aktuel med albummet »Thank U, Next,« og kommer til Danmark i forbindelse med sin  tour, »Sweetener World Tour«. Her må gæsterne kun bære gennemsigtige tasker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni

Forleden modtog alle de danskere, der skal til koncert med det amerikanske popikon Ariana Grande i Royal Arena 1. oktober, en e-mail. Den bar overskriften: »Ariana Grande - VIGTIG information om tasker til koncerten«.

For dukker man op med en rygsæk eller sin yndlingshåndtaske, kan man godt glemme alt om at få adgang til koncerten. Koncertgæsterne må nemlig kun bære deres ejendele i en 100 procent gennemsigtig taske af plastic, ligesom størrelsen på tasken og materialet, den er lavet af, er underlagt strenge regler. De skærpede sikkerhedsregler er udstedt af artisten selv og gælder for hele turnéen, som hun lige nu rejser verden rundt med.

Efter terror

Tiltaget kommer i kølvandet på den terrorhandling, som fandt sted 22. maj 2017. Her blev 22 personer dræbt og 59 personer såret ved en Ariana Grande-koncert i Manchester. En selvmordsbomber detonerede efter koncerten en rygsæk med sprængladning i indgangspartiet til spillestedet Manchester Arena, hvor op mod 21.000 deltog, heraf tusindvis af unge piger, der var mødt op for at feste med deres store idol, som er tidligere Disney-stjerne. Den islamistiske terrorgruppe Islamisk Stat (IS) påtog sig skylden for bombeangrebet, der chokerede verden.

Ariana Grande vendte ugen efter tilbage til Manchester og afholdt en mindekoncert for dem, der mistede livet under angrebet.
Det er grunden til, at gæster til sangerindens koncerter nu kun må bære en gennemsigtig plastictaske med en maksimal størrelse af 30x15x30cm eller en gennemsigtig frysepose med lynlåslukning på max fire liter. Tasken eller posen skal være helt gennemsigtig, lavet af enten plastic, vinyl eller PVC, og alle ejendele skal ligge løst nede i den.

Man risikerer dermed også at blive afvist, hvis man har en mindre taske nede i den gennemsigtige taske. Derudover må hverken kameraer eller lydoptagere medbringes, mens telefoner med kamera er tilladte.