Efter kritisable forhold på bosted: Leder i Gentofte Kommune er stoppet

Bostedet Camillehusene, der drives af Gentofte Kommune, er blevet kritiseret for en række forhold. Nu er lederen af Sociale Institutioner og Familiepleje i Gentofte Kommune stoppet.

Camillehusene huser 22 børn og unge i alderen 6 til 20 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Lederen af Sociale Institutioner og Familiepleje i Gentofte Kommune er fratrådt efter en række bekymrende forhold på bostedet Camillehusene. Det skriver Villabyerne.

Camillehusene er et bosted for handicappede børn og unge, som drives af Gentofte Kommune.

Tidligere er forstanderen for bostedet fratrådt, efter at ledelsen blev kritiseret for i flere tilfælde at have forsøgt at forsinke hurtig ambulancehjælp til syge beboere. Derudover har bostedet ikke levet op til kravene om medicinhåndtering og viden om beboernes sygdomme.

Ud over fratrædelserne skal der nu udrulles et nyt system på bostedet, som skal skabe en bedre dokumentationspraksis. Der skal også tilknyttes en sygefaglig konsulent, og medarbejdere og vikarer skal opkvalificeres.

Initiativerne blev præsenteret på et møde i Børneudvalget i Gentofte Kommune i starten af februar. Her fremlagde forvaltningen en redegørelse, hvor både problemer og initiativer fremgik. I redegørelsen er der både vurderinger fra Socialtilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ført tilsyn med bostedet i efteråret 2018.

Michael Fenger (K), formand for Børneudvalget i Gentofte Kommune, er tilfreds med initiativerne, der nu skal iværksættes på bostedet.

»Det er en ulykkelig og utilfredsstillende situation, som man nu har taget god aktion på og lavet nogle fornuftige handlingsplaner i samarbejde med Socialtilsynet og Styrelsen for Patientsikkerhed,« siger han til Villabyerne.

Han fortæller, at de kritisable forhold på Camillehusene er et enkeltstående tilfælde, da han ikke mener, at der er lignende problemer på andre af kommunens områder.

I kommunens redegørelse står der dog, at man »i den kommende tid vil vurdere ledelseskompetencerne i alle kommunens sociale institutioner, ligesom der vil være et særligt fokus på disse institutioners medicinhåndtering«.

Gentofte Kommune bekræfter over for Berlingske, at lederen af Sociale Institutioner og Familiepleje er fratrådt, men vil ikke give yderligere kommentarer.