Dyrt regnekoks i københavnsk kommune: Forældre kan se frem til at få mange penge tilbage

Gladsaxe Kommune har i en seksårig periode opkrævet for meget i betaling for kommunens daginstitutioner. 6000 borgere kan derfor nu se frem til en check fra kommunen.

(ARKIVFOTO) Gladsaxe Kommune har indkrævet 41 mio. kroner for meget over en seksårig periode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Gladsaxe Kommune har uretmæssigt opkrævet 41 mio. kroner for meget for pasning i kommunens daginstitutioner.

Det omfatter pasning af børn i alderen tre til seks år i perioden 2012-2018. Forældre, der fik passet sine børn i Gladsaxe Kommunes daginstitutioner i perioden kan derfor se frem til en tilbagebetaling fra kommunen – med renter.

I alt har 6.000 borgere penge til gode. De skal i gennemsnit have 6.800 kroner tilbage. Pengene vil blive betalt fra kommunekassen, så de enkelte institutioner ikke kommer til at lide nød på grund af en fejl højere oppe i systemet. Det skriver Jyllands-Posten.

Børne- og kulturforvaltningen stødte på fejlen under en kontrolberegning. Her kom man frem til at en forkert formel havde ført til, at forældrene var blevet opkrævet for meget.

»År efter år har man brugt det samme regneark, og derfor har fejlen været der helt fra 2012. Vi troede, vi kun tog 25 procent af udgiften (loftet for prisen på en daginstitutionsplads, red.), men vi tog i virkeligheden lidt for meget,« siger borgmester Trine Græse (S) til Jyllands-Posten.

Fejlen blev rettet i 2018, så der i 2019 ikke blev opkrævet for høje beløb. Pengene skal efter planen tilbagebetales til forældrene fra oktober og frem til årsskiftet.