Dræbt soldat blev 23 år

Konstabel Samuel Enig, der søndag mistede livet på en patrulje i Helmand efterlader hustru, fire søskende og forældre.

Det var en relativt nyuddannet soldat, som søndag mistede livet under en patrulje i Helmandprovinsen i Afghanistan.

Ifølge Hærens Operative Kommando er der tale om den 23-årige konstabel Samuel Enig.

De faldne: Portrætter af de faldne danske soldater

Samuel Enig mødte den 1. april 2009 for at aftjene sin værnepligt hos Den Kongelige Livgarde i Høvelte.

Efter at have gennemført Hærens Basisuddannelse gjorde han tjeneste i Vagtkompagniet, og i slutningen af november 2009 blev han overført til 5. HRU-kompagni, der som Charlie-Kompagniet blev udsendt til Afghanistan i august 2010.

Charlie-Kompagniet har ansvaret for at bemande de fire baser i Patrol Base Line, der efter lukningen af den fremskudte base Armadillo er det farligste område for de danske soldater.

Samuel Enig blev dræbt af en vejsidebombe i området omkring Patrol Base Line, der ligger seks kilometer nordøst for byen Gereshk.


Selv om kammerater og sanitetsfolk straks ydede førstehjælp, og Samuel Enig blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, stod hans liv ikke til at redde. Han blev erklæret død, da han ankom til hospitalet.

- Det nye år er begyndt på tragisk vis for vores styrke i Afghanistan. Men intet overgår den frygtelige besked, som de pårørende her til morgen har fået overbragt, siger forsvarschefen, general Knud Bartels.

- Familien skulle snart have været genforenet med deres soldat efter endt tjeneste i Afghanistan. Det sker nu ikke, udtaler forsvarschefen.

Samuel Enig efterlader sig hustru, far og mor samt fire søskende.

/ritzau/