DR skrotter disse programmer som led i spareplan

Hvis du er en af de mange seere, der elsker at sidde klinet til skærmen for at se andre gøre et godt kup, er der dårlige nyheder.

DR dropper fire populære programmer. Fold sammen
Læs mere

Som et led i den omdiskuterede spareplan, vinker DR nemlig farvel til fire af denne slags populære programmer.

Ifølge HER&NU er der tale om programmerne 'Skattejægerne', 'Guld i købstæderne', 'Antikduellen' og 'Under Hammeren'.

»Det er en spareplans-ting. Man kan aldrig vide, om programmerne kommer tilbage, men konkret er der ikke planer om at nyproducere. Omvendt kan man sige, at genudsendelserne går rigtig fint,« siger Signe Aggerholm, der er ledende redaktionschef for Kultur, børn og unge i DR Aarhus til mediet.

Selvom du ikke skal forvente nye afsnit af programmerne i den nærmeste fremtid, tyder det altså på, at genudsendelser af de populære programmer stadig vil ramme sendefladen.

Dog sidder der nok mere end et par stykker og ærgrer sig over, at der ikke kommer nye afsnit af eksempelvis 'Skattejægerne'.

Ofte har mere end 500.000 seere nemlig fulgt med, når programmet har ramt sendefladen.

Også flere af de medvirkende i programmet udtrykker overfor HER&NU, at de ærgrer sig over beslutningen om at stoppe programmerne.

DR vinker farvel til de fire populære programmer i forbindelse med deres omdiskuterede spareplan.

Der er skal nemlig spares 420 millioner kroner, og det betyder, at der skal træffes hårde valg.

Ud over at DR nedlægger flere programmer, har de også afskediget over 200 medarbejdere og lukket flere af deres radio- og tv-kanaler.

I fremtiden vil DR3 og DR Ultra eksempelvis udelukkende udkomme på nettet og radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz lukker.