DR-legender skal lægge navn til DR Byens lokaler

Mere end 130 af DR Byens lokaler bliver nu navngivet efter DR-profiler og kendte tv-programmer.

Den afdøde entertainer, dj og radiovært Master Fatman er en af de DR-koryfæer, som får opkaldt et lokale efter sig. (arkivfoto) Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Snart bliver det muligt for DRs medarbejdere at sætte sig til rette i »Hüttemeier«, besøge »Rottehullet« eller svinge et smut forbi »Rouladegade«.

130 lokaler i DR-Byen bliver nemlig opkaldt efter velkendte DR-koryfæer og -programmer, oplyser DR.

Tommy Topp, der er arkitekt og seniorprojektleder i DR Ejendomme og Service, fortæller, at navneændringerne skal understøtte DR's historie.

»DR er en institution med mere end 90 år på bagen, og den historie, som danskerne også er en naturlig del af, vil vi gerne hylde med ændringer af lokalenavnene.«

»Derfor var det afgørende i valget af navne, at de hver især repræsenterer en arv, noget historisk eller en kultur i DR's historien,« siger Tommy Topp til DR.

Tommy Topp sad sammen med kreativ leder i Produktion, Sophie Alexandrine Lindegaard, journalist og vært Christian Degn samt Anders Thulin, der er leder af DR Design, i den jury, der stod for den endelige udvælgelse af navnene.

Forinden havde alle DR's medarbejdere haft mulighed for at forelå nye navne til mødelokalerne.

De fleste af lokalerne er placeret i og omkring kontorlandskaberne i DR Byen. En enkelt navneændring vil dog finde sted på et lokalenavn i Koncerthuset.

Her vil et lokale nemlig blive opkaldt efter den afdøde entertainer, dj og radiovært Master Fatman. Det sker efter accept af hans familie.

Lokalernes nye navne vil i løbet af efteråret blive synliggjort med små skilte, hvor man vil kunne læse navnet på lokalet og en lille tilhørende forklaring.

/ritzau/