DMI: Usædvanligt mildt vejr fortsætter - vi nærmer os rekorden

Der har ikke været mange kælke fremme på de danske bakker i vinterferien. Det skyldes 'usædvanlig varmt vejr', fortæller DMI.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Lørdag nåede den højeste temperatur op på 12,4 næsten behagelige grader, mens solen de fleste steder i landet skinnede fra en skyfri himmel.

Det er ifølge DMI bestemt ikke normalt for årstiden.

»I dag nåede vi op på en makstemperatur på 12,4 grader. Det er stadig et stykke fra varmerekorden i februar, som er over 15 grader, men den er også sat sidst på måneden.«

»Derfor er det usædvanligt varmt i de her dage,« siger vagthavende meterolog Jesper Eriksen.

Han fortæller, at den usædvanlige varme, som ikke kun har ramt Danmark, men også store dele af Europa, skyldes det, der kaldes en varmesektor mellem en kold- og en varmfront.

Varmesektorer er ikke i usædvanlige, men størrelsen på den, der findes fra det sydlige Europa til det nordlige Skandinavien ikke er en, man er vant til at se på den her årstid.

Det milde vejr forsvinder ikke lige med det samme, fortæller Jesper Eriksen.

»I morgen kommer vi til at få lidt flere skyer, men det kommer stadig til at være lunt. Bare på en anden måde end i dag, hvor solen var fremme.«

»Faktisk skal vi helt hen til slutningen af næste weekend, før vi begynder at få køligere temperaturer igen,« siger han og uddyber:

»Jeg har ikke de præcise tal, men det er formentlig en af de varmeste vinterferier i mange år. Og der er ikke mange børn, der har været ude og kælke.«

Det er som nævnt ikke kun i Danmark, vi har det lidt ekstra lunt for årstiden. I Sverige kunne de lørdag måle 13,2 grader i Kalmar.