DF: Rimeligt at han stopper

Dansk Folkeparti tager Torsten Hesselbjergs fratrædelse til efterretning. Socialdemokraterne vil fastholde både den tidligere og den nuværende justitsminister på deres ansvar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigspolitichef Torsten Hesselbjergs fratrædelse bliver taget til efterretning af både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Begge partier har været kritiske over for Hesselbjerg, og Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener nu, at fokus skal rettes mod at finde en afløser med bred ledelseserfaring, der kan få den kuldsejlede politireform tilbage på skinner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ønsket at reformen fik en ny start, og vi har med finansloven fået sat penge af til, at der kommer 250 HK’ere som kan afløse betjente på kontorarbejdet og vi har fået 300 ekstra betjente og mere styr på ledelsesforholdene i form af det arbejde, som nu laves, siger Peter Skaarup og fortsætter:

- Men med til at man får givet reformen en ny start er bestemt også, at man på centralt ledelsesplan hos politiet skal være med til at give den en ny start. Der har man både retfærdigt og uretfærdigt hos mange slået på, at man ikke var så godt besat på rigspolitichefposten. Og derfor synes vi det er helt ok, at man nu finder en anden.

Socialdemokrater vil holde fokus på ministre
Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, siger om Hesselbjergs afgang:

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at S ikke har været begejstre for alt, hvad der er kommet fra Hesselbjergs hånd og vi har også offentligt kritiseret dele af hans arbejdsindsats, siger hun.

Partiet vil dog fortsat holde fokus på skiftende ministres ansvar for reformen:

- Hvis regeringen og Justitsministeren tror, at den ved at afskedige Hesselbjerg eller lave en aftale om, at han fratræder, tror, at den kan fratage sig det politiske ansvaret for at reformen er kuldsejlet, så tager de fejl. Det ansvar er deres alene. Den kuldsejlede reform er primært den tidligere justitsminister Lene Espersens ansvar og nu Brian Mikkelsens. Så man skal ikke forsøge at tørre fødder i Torsten Heselbjerg. Men dermed ikke sagt at det ikke kan være fornuftigt at der kommer nye øjne og hænder på til at få reformen til at køre videre, siger Karen Hækkerup.