DF-næstformand til USA's præsident: Bliv hellere væk

Flere danske politikere mener, at det er fornærmende, at Trump har udskudt sit statsbesøg i Danmark.

»Hvorfor ikke bare aflyse?« spørger Søren Espersen præsident Trump direkte i et tweet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at udskyde et planlagt statsbesøg i Danmark vækker harme blandt flere danske politikere.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen, skriver på Twitter, at han ikke ser nogen grund til at Trump finder en ny dato for besøget.

»Så hr. præsident. Du har valgt at udskyde dit besøg i Danmark. Hvorfor ikke bare aflyse? Vi har travlt med andre ting,« skriver han.

De Konservatives ordfører for Grønland, Rasmus Jarlov, kalder Trumps opførsel »fornærmende«.

»Som dansker (og konservativ) er det meget svært at forstå. Uden nogen grund antager Trump, at (en autonom) del af vores land er til salg,« skriver han på Twitter tidligt onsdag morgen.

»Og så aflyser han på fornærmende vis et besøg, som alle var ved at forberede. Er dele af USA til salg? Alaska? Vis noget respekt, tak.«

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, kalder USA's præsidents beslutning om at udskyde statsbesøget for udiplomatisk.

»Man kan sige meget om Trump, men diplomatisk er han ikke,« skriver hun på Twitter.

Natten til onsdag dansk tid skrev Trump overraskende på Twitter, at han alligevel ikke har tænkt sig at besøge Danmark fra den 2. til 3. september, som det ellers var planlagt.

Som årsag angiver Trump, at statsminister Mette Frederiksen (S) har afvist at drøfte et muligt salg af Grønland til USA.

Også den tidligere justitsminister for Venstre Søren Pind kommenterer Trumps skuffelse over ikke at få mulighed for at købe Grønland på Twitter:

»Men hr. præsident... du kunne købe Sverige?«

/ritzau/