DF: God idé at købe Taleban-fred

Regeringens beslutning om at forsøge at købe sig til fred i Afghanistan falder i god jord hos DF's udenrigsordfører Søren Espersen.

Søren Espersen er godt tilfreds med Lene Espersens tiltag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har besluttet at bruge 30 millioner kroner på at købe sig til talebanernes loyalitet, og på den måde forsøge at skabe fred i Afghanistan.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, der ikke er bleg for at ytre sig, hvis han er utilfreds med samarbejdspartierne, er godt tilfreds med tiltaget.

- Det er en del af en større plan, hvor mange af de her »ten dollar warriors«, hvis loyalitet kan købes, bliver tilknyttet den anden side. Det er meget fornuftigt, og det har jeg også allerede sagt til udenrigsministeren, siger Søren Espersen.

Han pointerer også, at det er alle lande i alliancen, der står sammen og på den måde vil forsøge at påvirke de moderate talebanere. Med lande som Storbritannien, Tyskland, Japan og Saudi-Arabien skal en pulje på i alt 800 millioner dollar bruges på at overvinde talebanerne.

Hvordan sikrer man sig, at pengene ikke ryger i de forkerte hænder?

- Det er et godt spørgsmål. Det er noget, vores folk dernede på stedet har viden om. Det er jo ikke sådan, at man bare underskriver en kontrakt, siger udenrigsordføreren.