DF: Fortsæt efterforskning af Rønnei-sag

Dansk Folkeparti opfordrer politiet til at lytte til øjenvidne, som søndag stod frem i Berlingske Tidende og fremlagde nye oplysninger i sagen om Pia Rønneis død. Oplysninger, der rejser tvivl om politiets efterforskning.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, mener, at Vestegnens Politi bør inddrage nye oplysninger i sagen om Pia Rønneis død, som Berlingske Søndag fremlagde i går. Her stod et vidne til den trafikulykke, som i november 2007 kostede Pia Rønnei og hendes formodede drabsmand livet, frem med oplysninger, der strider mod politiets konklusioner i sagen.

Vidner fortalte bl.a., hvordan en forrude, som Pia Rønnei ifølge politiet blev kastet gennem, da hun døde, ikke var knust, da vidnet ankom til ulykkesstedet. Oplysninger, der rejser fornyet tvivl om politiets efterforskning af en sag, som for nylig blev lagt på hylden af politet med henvisning til, at drabsmanden var død. Men politiet bør tage de nye oplysninger til efterretning, mener Peter Skaarup.

- Det er en dybt ulykkelig sag, fordi der står efterladte tilbage som, specielt efter artiklen som Berlingske bragte søndag, mener, at nogle ting er uafklarede og ikke undersøgt ordentligt. Uanset hvem, der har skylden og hvad der er sket i sagen, er det rart at få vished omkring de ting her. Så min opfordring skal være, at politiet kigger på den oplysning en gang til. Det er selvfølgelig op til politiet at afgøre, om man skal det. Men når man læser artiklen i Berlingske, er der en uoverensstemmelse mellem det, som politiet siger, og det vidnet siger, og det kan undre, siger Peter Skaarup.

Flere partier undrer sig
I går udtrykte også retsordførerne fra SF og S bekymring over, hvis politiet er for hurtige til at lukke drabssager, hvor den formodede drabsmand selv er død. Det kan nemlig efterlade de pårørende i uvished om, præcis hvordan deres kære blev dræbt og - som professor i strafferet Vagn Greve påpeger i dagens Berlingske - uden reel mulighed for at anke politiets beslutning om at anke sagen. Justitsministeren skal nu se på reglerne for retsplejeloven efter ønske fra SF.

Peter Skaarup mener, at et udvalg, som allerede ser på reglerne for politiklagesystemet, også skal se på denne type sager:

- I forbindelse med de overvejelser, der er om en ændring af politiklagesystemet, bør man se på muligheden for, at man også skal kunne klage og rejse spørgsmål om efterforskning af sager i visse specielle sager som denne.

Justitsminister er tavs
De efterladte til Pia Rønnei har nu klaget til statsadvokaten over, at politiet har standset efterforskningen. Justitsminister Brian Mikkelsen vil derfor ikke kommentere sagen konkret, men siger via en skriftlig udtalelse:

- Jeg forstår, at Københavns Vestegns Politi har afsluttet efterforskningen af omstændighederne omkring Pia Rønneis tragiske død, og at politiet har besluttet at henlægge sagen. Jeg forstår også, at beslutningen om at henlægge sagen er påklaget til Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn, der endnu ikke har truffet afgørelse i sagen. Jeg finder derfor ikke, at jeg bør udtale mig om sagen.