Det rolige overblik i den daglige nyhedskværn

Nekrolog. Journalist og forfatter Flemming Flyvholm er død, 76 år.

Flemming Flyvholm fungerede som mentor for mange journalister, og ofte foregik diskussionerne om journalistik på en café over en god kop kaffe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem små 20 år var Flemming Flyvholm en respekteret inspirator og kollega på Berlingskes redaktion.

Hans engagement var stort, og hans evne til at få andre til at gå et ekstra skridt prægede avisen fra de forskellige ledende positioner, som han indtog gennem årene. Nu er han efter flere års svær sygdom sovet stille ind.

Som nyhedsredaktør var han en årrække omdrejningspunktet i den daglige nyhedskværn i en tid, da papiravisen stadig var hovedkilden til informationer for størstedelen af Berlingskes læsere.

Sideløbende arrangerede han en årrække for Den Journalistiske Efteruddannelse kurser i redaktionel ledelse og samarbejde – temaer, der havde hans store interesse.

Efter at have aftjent sin værnepligt på Færøerne begyndte Flemming Flyvholm som danskstuderende på Københavns Universitet. Men studierne blev droppet, da han fik chancen for at komme til at arbejde på venstrefløjens avis, Minavisen.

Midt i 1980erne kom han til Berlingske Tidende som redaktionssekretær på avisens erhvervssektion, men snart efter rykkede han til den vigtige funktion som daglig nyhedsredaktør, hvor han med sit rolige overblik tog ansvar for at få de mange brikker i døgnets puslespil til at danne en helhed.

Idémager

Som praktikantvejleder stod Flyvholm nogle år for uddannelsen af de journaliststuderende, der kom til Berlingske. Et arbejde, han engagerede sig stærkt i, og han kunne rose sig af at have sendt mange unge talenter ud i danske medier fra Pilestræde.

Idérigdommen og trangen til innovation var stor hos Flemming Flyvholm, og han blev primus motor i flere redaktionelle nyskabelser, herunder viden- og forskningssektionen Univers, som blev en stor succes hos avisens læsere, samt Business Karriere, der fokuserede på en stigende interesse blandt erhvervslæserne for ledelses- og karrierestof.

Senest nåede han at være souschef på avisens kulturredaktion, inden han valgte at søge en aftrædelse.

Egentlig med den hensigt at indlede en freelancekarriere. Men kort efter at have forladt Berlingske blev han ramt af en alvorlig kræftsygdom. Et forløb, han levende har beskrevet i bogen »På kanten af livet. En beretning om kræft og optimisme«.

De følgende år kom og gik sygdommen i bølger, indtil den til sidst fik overtaget.

Flemming Flyvholm efterlader sig hustru og to sønner.