- Det er desværre ikke første gang, de bliver ramt

Den danske soldat, der i dag blev dræbt af en vejsidebombe i Helmand, kommer fra et hårdt ramt kompagni

Her ankommer konstabel Mikkel Jørgensens kiste til Roskilde Lufthavn. Jørgensen var i Charlie-kompagniet og blev dræbt i Afghanistan i Oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den danske soldat, der i dag blev dræbt i Afghanistan, var på opgave med afghanske og engelske tropper, da han blev ramt af en vejsidebombe.

En dansk soldat fra Charlie-kompagniet mistede i dag livet i Helmand-provinsen i Afghanistan.

- Det er det, man populært kalder en vejsidebombe - en improviseret sprængladning - som han blev ramt af, mens de går, siger Oberst Jens Lønborg.

De danske soldater var på opgave med soldater fra den afghanske hær, og der var også engelske tropper med, oplyser Oberst Jens Lønborg.

Soldaterne skulle holde et møde med de nogle af de lokale ældre i området, der ligger vest for Patrol Base Line, seks kilometer nordøst for Gereskh. Den danske soldats enhed skulle sikre området, hvor sprængningen skete.

Kammerater og sanitetsfolk ydede førstehjælp, og soldaten blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomsten til felthospitalet blev soldaten erklæret død.

Oberst Jens Lønborg oplyser, at stemningen naturligvis er trykket blandt den dræbte soldats kollegaer i Helmand.

- Det er ikke første gang, dette kompagni bliver ramt, så det er noget, der påvirker dem. Men de bearbejder det også, og de er gode til at lave ’after action’ om man så må sige, så de får talt igennem, hvad der er sket. Det er desværre ikke noget nyt for dem.


Charlie-kompagniet oplevede senest tab i oktober, hvor den 21-årige konstabel Mikkel Jørgensen blev dræbt under en ildkamp i Helmandprovinsen.

De pårørende til dagens dræbte er blevet informeret, og får støtte af hærens kontakthold, oplyser Oberst Jens Lønborg.