De spærrede broer og forsøgte at lukke lufthavnen – her varsler de ballade resten af ugen

Københavnerne kan i denne uge opleve en række demonstrationer fra klimabevægelsen Extinction Rebellion.

Her ses demonstranter foran Christiansborg ved aktionen i fredags. Demonstranter fra Extinction Rebellion blokerede alle broer til og fra Slotsholmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klimabevægelsen Extinction Rebellion har allerede spærret broer, omringet Slotsholmen og forceret et hegn ved Københavns Lufthavn.

Men de er ikke færdige endnu. Det oplyser klimabevægelsen på deres sociale medier, hvor de har delt et program for resten af denne uge, som de kalder »Vendepunktet«.

Her ses Extinction Rebellions program til og med 13. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Extinction Rebellions danske Facebook-side.https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionDK/.

Tirsdag varsler de demonstration foran Axelborg, onsdag foran Den Kongelige Bibliotekshave, mens de torsdag vil deltage i en aktion mod Lynetteholm på et endnu ikke offentliggjort sted.

Ugen slutter på fredag med et retur til dér, hvor demonstrationerne startede – på Slotsholmen.

Den første aktion i »Vendepunktet«, en blokering af Slotsholmen, skabte stort trafikalt kaos i Indre By.

Derfor kan det være en idé for Københavns bilister at orientere sig i det planlagte program, hvis de ønsker at undgå trafikale knudepunkter på deres færd.

Udover demonstrationer har Extinction Rebellion også annonceret workshops, der spænder bredt fra dans og yogaworkshops til træning i civil ulydighed.

Aktion mod Københavns Lufthavn

Mandagens aktion bød på »sang og aktion mod udvidelsen af Københavns Lufthavn«. Extinction Rebellion har selv delt en video fra aktionen på deres Facebook-side, hvor de forcerer et hegn i lufthavnen og bryder ind på landingsbanen i lufthavnen.

Politiet har overfor Ekstra Bladet oplyst, at de har frihedsberøvet 15 demonstranter jf. Politiloven. To ud af de 15 er blevet anholdt for at forcere hegnet ind til landingsbanen.