De har været helt lagt ned, men nu jubler Storbritanniens vaccinechef: Til august er vi fri for corona

Til august vil Storbritannien »sandsynligvis have beskyttet befolkningen mod alle de varianter af virussen, vi kender til,« siger chef for det britiske vaccineprogram. Covid-19 vil derfor ikke længere være i omløb til den tid, vurderer han.

Storbritannien har givet over 51 millioner vaccinedoser. Netop vaccineplanen er årsagen til, at den britiske vaccinechef vurderer, at de til august vil være fri for corona. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I over et år har verden været påvirket af covid-19-pandemien. Smittetal, restriktioner og mutationer har været fast punkt på dagsordenen. Men i Storbritannien forventer man, at det ikke vil se sådan ud meget længere. Sådan lyder det fra den britiske regerings afgående chef for landets vaccineprogram, Clive Dix.

»På et tidspunkt i løbet af august vil der ikke være coronavirus i omløb i Storbritannien,« siger han til The Daily Telegraph ifølge nyhedsbureauet Reuter.

De lyse udsigter skyldes, at alle i Storbritannien vil have modtaget mindst første dosis vaccine til juli, forklarer den afgående vaccinechef. Til den tid vil Storbritannien derfor »sandsynligvis have beskyttet befolkningen mod alle de varianter af virussen, vi kender til,« tilføjer han.

Clive Dix tiltrådte som midlertidig chef for vaccineprogrammet i december, og fratrådte i sidste uge.

Storbritannien har givet over 51 millioner vacciner og har været et af de hurtigste lande til at vaccinere halvdelen af den voksne befolkning med første dosis. Britiske sundhedsmyndigheder meddelte denne uge, at borgere under 40 år bør tilbydes et alternativ til AstraZeneca vaccinen grundet vaccinens lille, men alvorlige risiko for blodpropper. De vil derfor tilbydes andre vacciner.

Danmark har taget AstraZenecas vaccine helt ud af sit vaccinationsprogram.