Danske myndigheder skifter strategi igen: Nu skal smittede ringes op, og smittesporingen skal styrkes

Smitteopsporingen har ikke været effektiv nok, og derfor skifter Styrelsen for Patientsikkerhed nu strategi, så de nysmittede fremover bliver kontaktet.

Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed siger til DR, at man nu skifter strategi og kontakter alle nysmittede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Der er igen en ny strategi til smitteopsporing på vej.

Fremover vil myndighederne være mere opsøgende, fremfor at man selv skal henvende sig. Det skriver DR.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der kommer med meldingen. Fremover vil alle nysmittede blive kontaktet med tilbud om hjælp og rådgivning til at identificere nære kontakter og mulige smittekæder.

»I stedet for at de smittede kommer til os, kommer vi nu til dem. Der skal skrues op for smitteopsporing. Indtil nu sad vi og ventede på, at de smittede kontaktede os,« siger direktør Anette Lykke Petri til DR.

Samtidig påpeger hun, at i takt med, at samfundet åbner mere, skal myndighederne være mere proaktive.

Det er dermed den samme strategi, som man benyttede, før Danmark lukkede ned 11. marts. På det tidspunkt gik man over til en inddæmningsstrategi.

Flere eksperter påpeger overfor DR, at den opsøgende strategi er mere effektiv. Samtidig erkender direktøren, at strategien om at lade de nysmittede tage kontakt selv ikke har virket godt nok.