Dansk fotograf har taget verdens bedste pressefoto – igen

Mads Nissen har for anden gang vundet prisen for at tage verdens bedste pressebillede. Hans tidligere redaktør på Berlingske kalder det »historieskrivning«.

Mads Nissens vinderbillede. Rosa Luzia Lunardi, 85, krammer Adriana Silva da Costa Souza, 39, der arbejder som sygeplejerske på et plejehjem i Brasilien. Det første knus i fem måneder. Et specielt fremstillet plastgardin med ærmer gør det muligt for familien at komme tæt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen/Politiken

To mennesker i et rørende coronafavntag – adskilt af plastikdækken og mundbind – har torsdag indbragt den danske fotograf Mads Nissen den prestigefyldte pris »Photo of the Year 2021« ved World Press Photo.

Helt sensationelt får han prisen for anden gang. Første gang var i 2015 med et billede taget på en reportagetur for sin tidligere arbejdsplads, Berlingske, af to homoseksuelle fra Sankt Petersborg. I dag arbejder han på Politiken.

Mads Nissens vinderbillede 2021 blev taget på en reportagerejse til Brasilien, hvor han skildrede coronapandemiens indvirkning på livet i nogle af de hårdt ramte områder i landet.

Der var seks finalister med i opløbet om at vinde fotojournalistikkens ypperste hæder. 4.315 fotografer havde indsendt 74.470 fotografier.

Mads Nissens tidligere chef, Berlingskes billedredaktør Søren Lorenzen, siger om Mads Nissen:

»Det er fuldstændig fantastisk og historieskrivning inden for dansk fotojournalistik, at han har formået at vinde prisen for bedste billede to gange. Det viser noget om, hvad dansk fotografi kan. Mads Nissen er utrolig god til at indramme internationale historier, som rammer ethvert menneske på tværs af landegrænser i ét foto.«

Herunder kan du se vinderne i andre kategorier under World Press Photo:

Året Portræt Single. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oleg Ponomarev.
Miljø 1. pris.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ralph Pace.
Sport single, 1. pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adam Pretty.
Natur, Single, 1. Pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ami Vitale.
Nyhed, Single, 1. Pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evelyn Hockstein.
Samtidsfoto single 1. pris  Fold sammen
Læs mere
Foto: Pablo Tosco.
Samtidsfoto, Single, 2. Pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeremy Lempin.