Dansk Folkeparti kræver et fuldt asylstop efter valget

Morten Messerschmidt vil lukke ned for muligheden for at søge asyl i Danmark. Og hans partiformand bakker op.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

I de første tre måneder af 2019 blev der med cirka 620 ansøgere registreret det laveste antal asylansøgere i Danmark på et kvartal siden 2008.

Men det er ikke godt nok for Morten Messerschmidt (DF) og Dansk Folkeparti.

De kræver, at der efter valget skal indføres et fuldt stop for at kunne søge asyl i Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

Det skal ske, selv om det vil være i strid med de internationale spilleregler, eksempelvis flygtningekonventionen og Dublin-forordningen, som Danmark er bundet af.

»I den nye valgperiode skal vi have et fuldstændigt asylstop. Og det er ikke det væsentligste for mig, om forslaget er inden for eller uden for konventionerne,« siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Han anerkender, at Dansk Folkeparti i den foregående valgperiode med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået flere "markante indrømmelser" i udlændingepolitikken.

Her peger han særligt på grænsekontrol og det såkaldte paradigmeskifte. Men Messerschmidt mener altså, at partiet nu skal bruge næste valgperiode på at få indført et asylstop.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), bakker op om et fuldt asylstop i næste valgperiode. Ifølge ham vil partiet fremlægge en konkret model for asylstoppet i løbet af valgkampen.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om den konkrete plan vil stride imod Danmarks internationale forpligtelser.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) afviser et ensidigt dansk asylstop. Hun sætter i stedet sin lid til styrket ydre grænsekontrol i Europa.

»Vi går ind for at begrænse antallet af asylsøgere i Danmark«, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/