Britisk musiker skal spille for over 150.000 mennesker: Fra i dag kan det give trafikale udfordringer

Når Ed Sheeran skal spille i Tårnby, kommer det til at få betydning for de trafikale forhold. Billetsalget har allerede slået dansk rekord med 152.000 solgte.

Ed Sheeran har spillet i Danmark fire gange tidligere – i 2011, 2014, 2017 og 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år satte billetsalget til hans koncerter dansk rekord. Sangeren Ed Sheeran skal over fire dage spille for i alt 152.000 mennesker, hvilket er rekord for en koncertrække ét sted med samme kunstner. Til sammenligning har kunstnere som Michael Jackson, Robbie Williams og Coldplay spillet for knap 100.000 mennesker hver over to dage.

De fire koncerter løber af stablen fra onsdag den 3. til lørdag den 6. august, hvor den britiske sanger spiller i Øresundsparken i Tårnby.

Når der hver dag vil være omkring 40.000 mennesker til aftenens koncert, vil de store menneskemængder komme til at få betydning for trafikken i området.

Allerede i dag lukker Bøjlevej, som flugter med parken, for biltrafik frem til søndag den 7. august, men det vil stadig være muligt for cyklister og gående at benytte vejen. Det oplyser Tårnby Kommune.

Fra 3. til 6. august lukker Amager Strandvej på strækningen fra Hedegaardsvej til Saltværksvej fra klokken 14 til midnat hver dag, hvor standsning og parkering er forbudt. Dog vil beboertilkørsel være tilladt på de tidspunkter, Amager Strandvej er lukket.

Til koncertgængerne lyder opfordringen »cykl, gå eller tag metroen«. Der vil være ekstra cykelparkeringsområder ved Tiøren og på det grønne område ved klubhuset til Kastrup Bådelaug.