Borgmester afviser: Vi har slet ikke brug for det værktøj

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, mener ikke, at man har brug for at tvangsteste borgerne i Vollsmose.

Abildgårdskolen. Vollsmose på Fyn torsdag den 4. marts 2021. Vollsmose har i øjeblikket et højt smittetal og kommunen opfordrer borgerne til at blive testet for covid-19. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et flertal i Folketingets epidemiudvalg sagde mandag aften nej til at tvangsteste beboere i Odense-bydelen Vollsmose for covid-19. Derimod vil man benytte sig af tvungen isolation.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel mener da heller ikke, at tvangstestning er et relevant værktøj at tage i brug for nuværende. Op mod 8.000 ud af bydelens 9.100 beboere har nemlig ladet sig teste den seneste uge, fortæller han til Politiken:

»Beboerne og de mange medarbejdere har gjort en kæmpe indsats. Jeg tror ikke, jeg har set en testindsats under coronaepidemien i Danmark, som den der er sket i Vollsmose. Vi har kunnet nå det ad frivillighedens vej,« siger borgmesteren.

Forslaget blev stillet, fordi Vollsmose netop nu oplever en høj smitte med coronavirus. Op mod 1.000 i incidens. De seneste uger har både Inger Støjberg og Mette Frederiksen fllirtet med tvangstest.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti stemte som de eneste partier for forslaget.

»Som jeg har forstået Folketingets partier i den debat, der har været op til det her møde, mente jeg helt entydigt, at der var et stort ønske fra Folketingets partier bredt set om, at vi skulle slå hårdt, markant og virksomt ned på de lokale udbrud,« sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) efter mødet, hvor forslaget blev stemt ned:

»Og det er altså et redskab, som Folketinget alligevel, når det kommer til stykket, ikke er klar til at bruge. Det må jeg tage til efterretning, og så må vi bare arbejde videre med de redskaber, vi så har,« sluttede ministeren.

Til gengæld var der politisk opbakning til at indføre mulighed for tvangsisolation.