Blev du snydt? Her er årets aprilsnarre

Stem på den af dagens aprilsnarre, du synes bedst om, nederst i denne artikel.

bitten Fold sammen
Læs mere
Foto: Philippe Ramakers

1. april skal man ikke tro på alt, hvad man læser i sin avis eller på nettet.

Traditionen tro laver mange danske medier og virksomheder en historie, som ikke passer på den første aprildag. Her er et overblik over de forskellige usande historier.

1. Folkemødet til Lindholm

Her hos Berlingske kan man læse, at det årlige folkemøde på Bornholm flyttes. I fremtiden skal det i stedet afholdes på øen Lindholm, der ligger mellem Kalvehave på Sydsjælland og Møn.

Årsagen til flytningen til øen, som fra 2021 skal huse afviste asylansøgere, skal være at gøre folkemødet mere eksklusivt.

2. Nationalbanken rives ned

Hos Politiken er årets aprilsnar, at Dansk Folkeparti ønsker at rive bygningen, der huser Nationalbanken, ned.

Partiets kulturordfører, Alex Ahrendtsen, fortæller, at bygningen 'er et eksempel på den menneskefjendske arkitektur med inspiration fra Bauhaus, som har ødelagt vores middelalderbyer landet over'.

3. Ghita Nørby skal lave (mere) radio

Hos Ekstra Bladet har man valgt at gå en noget anden vej. Her kan man læse, at Ghita Nørby, som netop har været i vælten på grund af et meget omtalt interview hos Radio24Syv, nu er blevet så varmt et radionavn, at hun nu vælter sig i tilbud om radiojob.

Derfor skal Ghita Nørby nu til at lave et program på P1 sammen med Malene Schwartz - begge kendt fra 'Matador' - med navnet 'Danske Divaer'.

4. Egtvedpigen var en mand

Hos Vejle Amts Folkeblad har man en af de mere opsigtsvækkende aprilsnarre. Her kan man læse, at ny forskning viser, at Egtvedpigen i virkeligheden var en mand.

Det er avancerede dna-analyser, som ifølge mediet har fundet frem til den overraskende sandhed.

5. Attraktion for hunde

På B.T. er årets aprilsnar en nyhed fra Tivoli. I artiklen kan man læse, at den gamle have i midten af København åbner en ny forlystelse til hunde.

Forlystelsen får navnet Fatamorgana. Og her skal såvel hunde som hundenes ejere kunne få sig en på opleveren. Nyheden vækker i øvrigt glæde hos Dansk Kennel Klub.

Det er ikke kun hos medierne, der bliver begået usande historier 1. april. Også hos flere virksomheder har man gjort sig umage for at snyde danskerne.

6. Drømmejob hos Just Eat

Et af de steder er takeaway-portalen Just Eat, der i en pressemeddelelse skriver, at de ligger inde med et drømmejob til folk, der elsker takeaway.

De står nemlig klar med et job som tester af de forskellige takeaway-steder. Så hvis man ønsker at få løn for at spise takeaway, som har man chancen.

7. Et fængsel, hvor der ikke er rart

Hos Fængselsforbundet er man også parat med en aprilsnar. Det handler om, at man fra 2022 har fået bygget et helt nyt fængsel.

Det specielle ved fængslet er, at det modsat i dag skal være et fængsel, som ikke er rart at bo i.

Det nye fængsel er designet af BIG - Bjarke Ingels Group - og skal være uden kunst på væggene eller træer i omgivelserne. Det er justitsminister Søren Pape Poulsen (K), som står bag beslutningen.

8. Prut og løb hurtigere

Hos hjemmesiden vorespuls.dk, som er drevet af DGI, er der en glædelig nyhed for alle os, som gerne vil være hurtigere på løbeturen, men helst ikke vil træne alt for meget for at opnå det.

De skriver, at man kan droppe en masse af den hårde træning og i stedet bare sørge for at have en luft i maven, når man skal ud og løbe.

Prutterne fra tarmluften kan nemlig sørge for, at man kan øge sin fart på turen med helt op til 25 procent.

9. Finanstilsynet søger undercover agenter

En af de aprilsnarre, der for alvor har fået et liv på sociale medier, er en jobannonce på Jobindex, hvor man kan læse, at Finanstilsynet søger undercover agenter.

Samtidig kan man læse, at Finanstilsynet samtidig flytter til Panama for at være tættere på det sorte marked.

Hvis man ønsker at søge jobbet, skal man være en 'kamæleon' eller en 'vendekåbe'.

Derudover er det ikke vigtigt, hvordan man ellers er uddannet. Desuden er det en fordel, hvis man eksempelvis kender 'alle ord og udtryk, der rimer på korruption og penge/hvidvask', som der står.

10. Dame N'Doye stopper

I sportens verden er F.C. København også røget med på at lave en aprilsnar.

I en video på fodboldklubbens hjemmeside kan man læse, at angrebsstjernen Dame N'Doye stopper karrieren med omgående virkning.

11. Mufasa overlever

Hos Kino.dk er man også klar med en aprilsnar. Her kan man nemlig afsløre, at når den nye udgave af Disneys Løvernes Konge rammer biograferne senere på året, så vil det være med en markant ændring.

I modsætning til klassikeren fra 1994 overlever Mufasa, Simbas far, nemlig. Det sker på grund af protester fra dyrerettighedsorganisationer, som det skrives.

12. Obligatorriske solbriller på uddannelse

Hos Flyvevåbnets Officerskole er man også med på bølgen af aprilsnarre. På skolens Facebook-side kan man læse, at solbriller nu gøres obligatoriske på uddannelsen. Og det skyldes naturligvis filmklassikeren Top Gun.

»Nogle kadetter beklager sig over, at det kan være svært at se noget under undervisningen og se teksten i bøgerne.«

»TOP GUN-følelsen er dog en vigtig strategisk drivkræft for rekrutteringen og derfor har vi taget denne beslutning om at alle kadetter nu ALTID skal have solbriller på, som en fast del af deres uniform,« siger skolechef OB KØM.

13. Kønsneutrale strømstik

Hjemmesiden Greenline.dk skriver, at man nu kan bestille kønsneutrale strømstik.

Strømstikkene kan fås for en startpris på 89,00 kroner. De har fået navnet Hen-Hen. Og så er det i øvrigt strømstik uden indgange. Så held og lykke med at få strøm ud af dem.

14. DF vil overtage ledig radiokanal

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skriver på Twitter, at hans parti har tænkt sig at byde, når udbudet om FM4, som Radio24Syv sender fra i dag, sættes i værk til efteråret.

Hvis DF vinder, så er det meningen, at radiokanalen skal have hjemme i Bestsellers kommende 322 høje domicil i Brande.

15. Jorden er eksploderet, vi er alle døde

Og så slutter vi af med en sand klassiker fra britiske BBC. Her kunne man 1. april 2012 læse, at vores klode var eksploderet, alle blev dræbt.

'Jorden er eksploderet. Det skete pludseligt. Der var ingen overlevne. Alle er døde. Vi er alle døde. Jeg skriver det her fra efterlivet', stod der.

Screendump fra BBC's hjemmeside 1. april 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: BBC.

16. »Vi bygger et sildehegn«

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) meddeler, at hun har fundet en løsning, der skal sikre danske fiskere mod at blive fanget i en britisk brexit-klemme.

»Vi bygger et sildehegn i Nordsøen, der skal holde sildene på dansk territorium,« bebuder ministeren i en pressemeddelelse på både dansk og engelsk.

17. Ny sommerfugleart

I Givskud Zoo har man fremavlet en særlig sommerfugleart i anledning af dyreparkens 50 års jubilæum i år. Det særlige ved sommerfuglen er, at mønsteret på sommerfuglens undervinger danner bogstaverne ZOO.

18. Holger K. Nielsen skal være Brexit-konsulent

SF meddeler, at partiets tidligere formand, Holger K. Nielsen, skal være konsulent for den britiske regering i forbindelse med de kaotiske forhandlinger om brexit.

»Hvis ikke Holger skulle ku', hvem skulle så ku',« lyder det ifølge SF i en udtalelse fra det britiske Underhuset.

19. Slut med rosiner i bagværk

Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har set sig sur på rosiner i boller, kringler og squashkager. Han er klar til at skride til et decideret forbud. Det koster alt for mange ressourcer, at man i børnehaver og på plejehjem skal sidde og pille rosiner ud af bagværk, når ingen alligevel gider at spise den tørrede drue, argumenterer han.

20. Egtvedpigen har fået sin ørering tilbage

På Nationalmuseet jubler direktør Rane Willerslev over, at skolebørn blandt dynger af cigaretskod og tomme øldåser gjorde et opsigtsvækkende fund under sidste uges affaldsindsamling landet over. De fandt nemlig Egtvedpigens anden ørering. - Vi har altid undret os over, hvorfor hun kun havde én ørering på dengang hun blev fundet, siger Rane Willerslev i en pressemeddelelse.

21. Vesteuropas højeste tårn på Samsø

På Samsø vil man ikke stå tilbage for virksomheden Bestsellers planer om at bygge Vesteuropas højeste tårn på 320 meter i Brande. På Samsø har man tænkt sig at opføre et 350 meter højt tårn. Tårnet skal finansieres via en donation fra de Forenede Arabiske Emirater, skriver Samsø Posten.

22. Dansk pokalfinale spilles i Malmø

Også sportens verden er ramt af aprilsnar. Sitet bold.dk meddeler, at årets pokalfinale alligevel ikke spilles i Parken. Nationarenaen er nemlig optaget af en afdeling af den internationale grand prix-serie i speedway. I stedet flyttes finalen til Malmø.