Biler i Nordsjælland bliver ribbet af »meget professionelle«: Her vil politiet have dig til at være opmærksom

Nordsjællands Politi og borgere i området oplever stigende problemer med biler, der bliver plyndret for udstyr. Politiinspektør sender derfor opfordring til bilejere og advarer om »nogle meget professionelle tyve«.

Biltyve i Nordsjælland har i ugevis hærget villaveje, og forleden gik det udover 13 biler på én dag. (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort antal biler i Nordsjælland er den seneste tid blevet berøvet for biludstyr som navigationsudstyr, midterkonsoller, forlygter, rat og radioer.

Derfor kommer Nordsjællands Politi nu med en opfordring til at være ekstra opmærksom, når man parkerer sin bil. Det skriver TV 2 Lorry.

»Sørg for at parkere din bil et sted, hvor man kan gemme den væk. Og sørg for, at stedet er oplyst,« siger Henrik Sejer, der er politikommissær ved Nordsjællands Politi, til mediet.

Opfordringen fra Nordsjællands Politi kommer, efter at der den seneste måned har været en markant stigning i antallet af indbrud i nordsjællandske biler. Forleden gik det eksempelvis ud over 13 biler på bare en enkelt dag i hele området.

Politiet har tidligere advaret om, at der skulle være tale om »nogle meget professionelle tyve«, som kører rundt og udser sig den næste bil, de skal kaste sig over.

»Politiets ressourcer ikke slår til«

Bilerne er dog ikke de eneste af borgernes ejendele, som de kriminelle ikke kan holde fingrene fra i Nordsjælland. Berlingske har den seneste tid beskrevet, at Nordsjælland stadig indtager den uattraktive førsteplads på listen over indbrudstyves foretrukne områder.

2.640 borgere i Nordsjælland anmeldte i 2020 indbrud i deres hjem, viser tal fra Danmarks Statistik. Nordsjællands førsteplads på listen over indbrud er måske ikke overraskende, men Nordsjællands politikreds har heller ikke stor succes med at opklare indbruddene.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at det er lykkedes for politiet at opklare 3,9 procent af indbruddene, ligesom sagsbehandlingstiden er steget markant de seneste fem år. Det har vakt skuffelse blandt flere borgmestre i Nordsjælland – blandt andet Gentoftes:

»Jeres data viser nu også klart, at politiet ikke har kunnet prioritere indbrud i tilstrækkelig grad. Jeg tror sådan set, at politiet gerne vil hjælpe, og jeg kommer ikke med en decideret kritik af politiet – jeg kan bare konstatere, at politiets ressourcer ikke slår til,« siger Gentoftes borgmester, Michael Fenger (K).

»En egen skyld«

Politiinspektør ved Nordsjællands Politi Svend Foldager siger, at flere ting kan forklare, at Nordsjælland er det mest udsatte område, når det gælder indbrud. Han mener dog, at det også er borgernes eget ansvar at sikre deres hjem tilstrækkeligt:

»Der er en egen skyld hos os alle sammen, i forhold til hvor gode vi er til at sikre vores eget hjem. Det gælder mig, såvel som det gælder alle andre. Man skal ikke acceptere, at der er indbrud. Vi kommer det nok aldrig til livs, men vi kan helt sikkert godt komme længere ned.«