Berlingske går nuanceret til valg: Send dine gode spørgsmål til os

Inden længe skal danskerne sammensætte et nyt folketing. Frem til og under valgkampen vil Berlingske forsøge at besvare en del af tidens komplicerede spørgsmål med artikelserien »Berlingske nuancerer«.

 
Den politiske debat er ofte hård og direkte og tillader ofte, men ikke altid, plads til alle nuancer. Med »Berlingske nuancerer« genbesøger Berlingske en række af de mest aktuelle samfundspolitiske spørgsmål og forsøger at besvare dem nuanceret. Fotograf: Mathias Svold. Video: August Johan Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en historisk politisk sæson med først coronakrise og krig – efterfulgt af prisernes himmelflugt.

Undervejs har en række spørgsmål om samfundet været til heftig politisk debat. Flere af dem er svære at besvare, mange af dem kræver nuancerede svar.

Det offentlige sundhedsvæsen er til debat. Der mangler sygeplejersker, lyder det, mens nogle ser et sundhedssystem, der slet og ret er ved at krakelere.

Men har sygehusene egentlig fået flere eller færre penge?

Forsvaret skal opruste i kølvandet på Ruslands angreb på Ukraine. Men der meldes løbende om ringe udstyr.

Er Forsvaret i sin nuværende forfatning faktisk ved at bryde sammen?

Hovedstadens boligmarked er konstant til debat. Alle skal kunne bo her, lyder det.

Men har sygeplejersker og politibetjente faktisk allerede råd til at bo i hovedstaden, hvis det altså skulle være deres drøm?

Under det kommende folketingsvalg tager Berlingske en række af disse aktuelle spørgsmål under kærlig behandling. Med »Berlingske nuancerer« forsøger vi at besvare dem ved hjælpe af data og den største ekspertise i Danmark.

Skriv til Berlingskes nyhedschef Peter Burhøi på pbu@berlingske.dk, hvis du har ideer til emner, der kunne have behov for flere nuancer.