Bendtner afslører skæbnesamtale: »Det var første gang, jeg græd foran andre end mine forældre«

Foto: Niels Christian Vilmann

At spille for Arsenal er en drøm, mange unge gutter har.

Det var den besked, Nicklas Bendtner fik i november 2004, da han blev kaldt til en samtale på Liam Bradys kontor.

Og beskeden fra Arsenals daværende chef for akademiet var, at Nicklas Bendtner med sin attitude var ved at smide det hele på gulvet. Han var ikke klar.

Det fortæller Nicklas Bendtner i sin nye bog, 'Begge sider', som The Guardian som det første medie bringer et uddrag af.

»Jeg fik en lang tale. At jeg var en lille fisk i en stor dansk dam. At jeg så på fodbold som noget, jeg pr. automatik var den bedste til. At jeg ikke skulle tænke på biler, dyre ure og modelkærester. Det er noget, man får, når man gør sig fortjent til det, og det kræver hårdt arbejde,« fortæller Nicklas Bendtner i bogen.

Samtalen gav ham tårer i øjnene. I stedet for at argumentere imod, gav han Liam Brady ret.

Samtidig prøvede han også at love akademichefen, at det hele nok skulle komme. Men Liam Brady frygtede det modsatte og sagde til Nicklas Bendtner, at han skulle tilbage til sit hjemland.

»'Nej, jeg skal ikke,' sagde jeg til ham og begyndte at græde. Det var første gang, jeg græd foran andre end mine forældre. Og pludselig går det op for mig, hvor meget jeg vil det. At Arsenal er min drøm, og at jeg er ved at smadre den eneste plan, jeg nogensinde har lagt for mig selv. 'Jeg lover dig, at min attitude vil ændre sig. Du kommer til at se den rigtige Nicklas Bendtner, det lover jeg',« fortæller FCK-angriberen i bogen.

Nicklas Bendtner i aktion for Arsenal tilbage i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/AUSTRIA.

Og han fik som bekendt lov til at blive i klubben, som sidenhen rykkede ham op til førsteholdet, som han var en del af fra 2005 til 2014 med afstikkere til Birmingham, Sunderland og Juventus.

Nicklas Bendtners selvbiografi er skrevet i samarbejde med journalisten Rune Skyum-Nielsen, og den udkommer den 5. november.

I dag spiller Nicklas Bendtner for F.C. København, og torsdag aften scorede han sit første mål for løverne i pokalsejren over FC Nordsjælland. Efterfølgende satte han ord på, hvorvidt han glædede sig til, bogen rammer hylderne i Danmark.

»Der er lidt blandede følelser. Men jeg glæder mig til, at folk skal læse den og få et indblik i, hvad der er sket,« sagde Nicklas Bendtner efter kampen i Telia Parken.