BBC-journalister cykler til Danmark

Ti britiske cyklister trodser mælkesyre og tager turen fra London til dansk musikfestival på jernheste. En flytur ville være dobbeltmoralsk, siger BBC-journalist.

Det britiske cykelhold ved afgangen med Londons 'cykel zar', Kulveer Ranger, som er nummer to fra venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er det i orden at flyve til en CO2 neutral musikfestival? Nej, mener BBC-journalisten Rebecca Meyer, som har taget en kollega og otte andre med i sadlen til en ordentlig trampetur fra London til Lyngby. Her ankommer de – efter planen – lørdag formiddag for at være med til Co2penhagen – verdens første CO2-neutrale musikfestival.

Lørdag og søndag bliver Danmarks Tekniske Universitet fyldt med klimavenlige musikfans, som blandt andet kan lytte til de danske bands Duné og Grand Avenue. Al energi, som festivalen har brug for, bliver produceret på stedet i løbet af weekenden.

- Vi syntes at det var dobbeltmoralsk at købe en billig flybillet for at komme til Co2penhagen. Så vi tog cyklen for at vise at man kan rejse CO2-neutralt. Vi var inspirerede af den danske cykelkultur, siger Emma Thomas ifølge festivalen.

Den ti mand store delegation har ud over godt humør og trætte ben også en gave med til Danmark fra Londons ’cykel zar’, transportborgmester Kulveer Ranger. Han giver sin kollega i København, teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, en ringeklokke.

- København er en berømt cykelby, som London er meget inspireret af. Nu hvor London står over for at begynde sin egen cykelrevolution, ser vi specielt hen mod Københavns succeser som innovativ cykelby, siger han til festivalen.

De britiske cyklister indledte turen ved Tower Bridge i London mandag morgen. De ankommer til København lørdag, hvor de vil tage den sidste del af turen fra Kgs. Nytorv kl. 10.30. Her kan de københavnske musikfans følge trop i sadlen mod festivalen.