Bandeleder på offentlig løn

Boligselskabet i Tåstrupgård ville have ro og ansatte bandeleder til 22.000 kr. om måneden, selv om politiet advarede. Borgmesteren er rystet.

Rami Mawad tjente 22.000 kroner om måneden som bombagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto/Internet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

22.000 kroner om måneden som bomvagt!

Det er, hvad det offentlige har betalt bandelederen Rami Mawad - der udover at have domme for tyveri, røveri, grov vold og forsøg på ildspåsættelse af rådhuset var en af Københavns mest jagede mænd med en dusør på en million kroner på sit hoved - for at holde ro i Tåstrupgård.

Den officielle jobbeskrivelse var bomvagt. Boligselskabet havde haft problemer med biler på stierne, og derfor skulle Rami Mawad låse de opstillede bomme og sørge for at holde bilerne ude:

»En ung mand, som vi mente kunne løfte opgaven med at sørge for at holde vores bomme til boligområdet aflukket fra midt på eftermiddagen og til omkring 22-tiden om aftenen, så vi ikke havde hurtigkørende trafik bl.a. med store biler til fare for legende børn inde i boligområdet, lægge lidt ro indover yngre drenge på knallerter og hjælpe ind- og udflyttere med bommene,« forklarer ejendomsleder Finn Larsen fra AKB Taastrup i et skriftligt svar til Berlingske. Han forklarer også, at han ikke anser Rami for at være bandeleder. Han vil ikke stille op til et interview.

Pengene er bl.a. kommet fra Socialministeriet, kommunen og Landsbyggefonden.

Derudover har AKB haft en anden ledende skikkelse fra bandemiljøet på lønningslisten.

Det er AKB, som har håndteret den sociale indsats i området via en såkaldt helhedsplan, og dermed har kommunen ikke vetoret over for AKBs sociale indsats, men både kommunen og politiet advarede AKB. Politiet understregede, at man ikke kunne garantere sikkerheden omkring Rami eller hans handlinger.

Ansættelsen stoppede, da Rami Mawad blev taget for ulovlig våbenbesiddelse.

Borgmester Michael Ziegler (K) mener, at det må have sendt et underligt signal til de øvrige drenge i Tåstrupgård, at Rami Mawad med et sådant synderegiser kunne blive offentligt ansat til at holde ro.

»Det hænger ikke sammen, og når man gør sådan noget, så risikerer man at opnå det modsatte ved at give ham en endnu større status. Det er den forkerte metode,« siger Ziegler, som fremover vil betinge sig, at den slags ansættelser ikke sker.