Amerikanere advares mod Nørrebro

USA's ambassade i Københavns advarer amerikanere om at færdes i de skudramte gader på Nørrebro. Men kommer man i skudlinjen, råder ambassaden folk til at smide sig fladt på maven.

Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske ambassade i København har rådet alle amerikanske statsborgere til at undgå at bevæge sig igennem Nørrebro, specielt i nattetimerne.

I sidste uge – 6. marts – sendte ambassaden en mail til de amerikanske statsborgere, som har meddelt ambassaden, at de i øjeblikket befinder sig i Danmark. I mailen orienterer og advarer ambassaden om den københavnske krig mellem rockere fra Hells Angels og flere indvandrerbander.

Ambassaden beder alle amerikanere, som bor eller færdes på Nørrebro om at være forsigtige og undgå området efter mørkets frembrud:

”Vi anbefaler, at amerikanske statsborgere undgår at bevæge sig gennem Nørrebro, specielt i nattetimerne.”

Ambassadens advarsel skyldes særligt de episoder på Nørrebro i forrige weekend, hvor tilfældige unge mænd blev visiteret af bandernes vagtposter eller sågar skudt på. Det gik bl.a. ud over en 32-årig færing, der skulle til koncert i Stengade, men i stedet blev alvorligt såret af skud.

”Selv om der ikke har været tegn på, at de stridende bander har amerikanere som mål, er der risiko for, at forbipasserende kan bliver skadet. Alle bedes derfor være opmærksomme på omgivelserne,” skriver ambassaden, der også giver fire gode råd til, hvad folk skal gøre, hvis de uheldigvis havner i skudlinjen:

Hvis det er sikkert og muligt, så forlad hurtigst muligt området.

Hvis du ikke kan dette, så søg dækning bag solide genstande.

Hvis der ikke findes dækning, så læg dig så fladt som muligt på jorden

Ring til politiet på 112, så snart det er sikkert og muligt.

På den amerikanske ambassade vurderer pressemedarbejder Melissa Ford, at ”et par tusinde” amerikanske statsborgere i Danmark har modtaget mailen.

”Vi sender løbende mails ud, hvor vi orienterer om særlige begivenheder i København. Det kan være fredelige ting som store sportsstævner eller karneval, men også sikkerhedsmæssige ting som det, der sker på Nørrebro i øjeblikket. Vi vil blot sikre, at folk er klar over, at der er sket voldsomme ting, og at der kan være en risiko. Det er for at beskytte folk og sikre, at de ikke havner i fare,” siger hun.

Den britiske ambassade har også advaret britiske statsborgere om situationen på Nørrebro.


Her skyder banderne


Vis stort kort Se kortet i Google Earth Følg kortet i din RSS-læser