Allierede overvejer konsekvenser af jægerbog

Både den britiske og amerikanske forsvarsattache har drøftet med Forsvarskommandoen, om der skal drages konsekvenser af offentliggørelsen af Thomas Rathsacks omstridte bog.

Tidligere jægersoldat Thomas Rathsack. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både den amerikanske og den britiske forsvarsattache overvejer nu, om offentliggørelsen af den tidligere jægersoldat Thomas Rathsacks bog om sine missioner i Irak og Afghanistan skal have konsekvenser. Begge har drøftet sagen med Forsvarskommandoen.

Den britiske forsvarsattache, wing commander Dick Mccormack, siger til Berlingske.dk, at formålet med at bede Forsvarskommandoen om et møde var at spørge, hvad den danske samarbejdspartner mente om konsekvenser af bogens offentliggørelse.

- Men vi kan ikke sige, hvilke konsekvenser vi selv vil tage - om nogen. Og hvis vi der bliver konsekvenser for eksempel i form af ændrede procedurer, er det ikke noget vi offentliggør, siger Dick Mccormack.

Uanset den omstridte bog sætter briterne dog stadig pris på samarbejdet med danskerne, og har stadig tillid til dansk forsvar.

- Det er helt i top. Britisk forsvar ser frem til, at samarbejdet fortsætter, siger han.

Men spørgsmålet om briterne stadig vil levere hemmelige efterretningsoplysninger i samme omfang som hidtil, kan han dog ikke udtale sig om.