AK81'er tiltalt for bandekrigens startskud

En 24-årig mand med tilknytning til Hells Angels' støttegruppe AK81 er nu tiltalt for det drab i august 2008, der menes at have været startskuddet i bandekrigen.

Det 19-årige skudoffer på vej ind i ambulancen efter han blev skudt i Tingbjerg i august 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere års efterforskning har anklagemyndigheden nu rejst tiltalte mod en 24-årig mand fra HA's støttegruppe AK81 for et drab i Tingbjerg i sommeren 2008.

Det drejer sig om drabet på den 19-årige Osman Nuri Dogan, der sent om aftenen den 14. august 2008 foran et pizzaria på Ruten i Tingbjerg blev ramt af en byge af skud, affyret fra en forbikørende bil. Det drab, der i de seneste år er blevet betegnet som bogstavelig talt startskuddet til den verserende bandekonflikt.

Den nu tiltalte 24-årige MF er anklaget for at have skudt den pågældende med en militærriffel af typen AK47 eller lignende - samt at have aftalt drabet med andre "uidentificerede personer" inden da. Han er ligeledes tiltalt for våbenbesiddelse.

Han var i politiets søgelys allerede to dage efter drabet i sommeren 2008, men måtte løslades senere, da der ikke var beviser nok. Sidste sommer rejste politiet dog påny sigtelse mod MF og fik ham fremstillet i et grundlovsforhør.

Politiet kunne dengang løfte sløret for, at det både var et "langt, sejt efterforskningstræk" og oplysninger fra deres guld-vidne, en afhoppet AK81'er MFP, der havde gjort det muligt at rejse sigtelse.

Vidnet MFP - der selv er blevet idømt tolv års fængsel for at have deltaget i en række drabsforsøg, men altså efterfølgende har indgået et samarbejde med politiet - har også været helt afgørende i en sag mod tretten mænd med tilknytning til Hells-Angels og AK81, herunder den kendte rocker Brian Sandberg. De er alle tiltalt på kryds og tværs for en række drabsforsøg. Den sag skal for retten til marts.

Den nu drabstiltalte AK81'er MF sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, og var også bag tremmer, da han blev sigtet for drabet sidste sommer. Da var han i færd med at afsone en dom på halvandet år for et kølleoverfald foran Brorsons Kirke på Nørrebro i sommeren 2009.